1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tulipalot

Kurikan palokunnilla kiirettä – maasto- ja rakennuspalot saatiin nopeasti hallintaan

Kurikan Salonkylässä paloi heinikkoista peltoa ja Jalasjärvellä tuli pääsi irti rakennusten välitilassa. Molemmissa palokohteissa oli käsitelty aiemmin avotulta.

Kurikan palokunnilla oli vilkas iltapäivä maanantaina maasto- ja rakennuspalokohteissa ja liikenneonnettomuuspaikalla. Kuvituskuva. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Kurikan palokunnilla on ollut kiireinen maanantai-iltapäivä. Kantakaupungissa sammutettiin maastopaloa ja Jalasjärvellä rakennuspaloa. Molemmat palot saatiin nopeasti hallintaan ja isoilta vahingoilta vältyttiin.

Kurikan Salonkylässä paloi noin 50 neliötä heinikkoista peltoa. Palo oli päässyt irti roskien poltosta. Kyläläiset onnistuivat rajaamaan palon etenemisen ennen palokunnan paikalle tuloa.

Jalasjärvellä Puskantiellä tuli pääsi irti autotallin ja talon välitilassa. Naapuri ehti hillitä paloa tyhjentämällä sammuttimen palokohteeseen. Pelastuslaitoksen mukaan pieni määrä välitilassa olleita polttopuita paloi.

Tuli ehti jo nuolla rakennusten ulkoseiniä, mutta palokunta sai tulen nopeasti hallintaansa, eikä varsinaista rakennuspaloa syttynyt. Paikalla oli käsitelty aiemmin avotulta.

Myös Jurvan palokunta oli iltapäivällä pelastustehtävissä, kun henkilöauto pyöri tieltä Sarvijoella.