1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maastopalot

Kalajoen metsäpalon sammutus jatkuu useiden päivien ajan – työ on raskasta helteen sekä hankalakulkuisen maaston vuoksi

Paloa on tiistaina iltapäivällä sammuttamassa noin 40 henkilöä. Kalajoen Kannuksentiellä maanantaina syttynyt palo ehti levitä 70–80 hehtaarin alueelle.

Lähellä Kannuksen ja Sievin rajaa syttyi maanantaina iltapäivällä maastopalo, joka lähti leviämään rajusti tuulisen sään vuoksi. Kuva: Tiina Eskelinen

Maanantai-iltapäivänä syttynyttä Kalajoen maastopaloa sammutetaan vielä usean vuorokauden ajan, arviodaan Jokilaaksojen pelastuslaitokselta.

Paloalueen koko on noin 70 hehtaaria. Se on saatu rajatuksi ja palo on hallinnassa.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Jarmo Haapasen mukaan eilen iltapäivällä alkunsa saaneen palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Paloa on tiistaina iltapäivällä sammuttamassa noin 40 henkilöä.

Vaihtohenkilöstön saatavuus on vaikeaa, sillä päätoimisen pelastushenkilöstön lomat ovat käynnissä. Jokilaaksojen pelastuslaitos saa sammutusapua Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen pelastuslaitoksilta.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta on tulossa vaihtohenkilöstöä ensi yöksi. Puolustusvoimilta on myös jo olemassa olevan avun lisäksi tulossa Kainuun Prikaatista virka-apuosasto yöksi sammutustehtäviin.

Sammustyö on Haapasen mukaan raskasta helteen sekä hankalakulkuisen maaston vuoksi.

Laajan maastopalon savu on levinnyt laajalti. Keski-Suomen pelastuslaitokselle on tullut hajusta useita ilmoituksia. Savua on havaittu myös Pohjois-Savossa.