1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talkoot

Talkoolaiset kunnostavat reittirakenteita Hetta-Pallaksella ja Kivitunturissa

Savukoskella järjestetään tällä viikolla Suomen Rangereiden talkooleiri. Tunturi-Lapissa reittiä kunnostavat Pidä Lappi Siistinä ry:n talkoolaiset.

Savukosken Kivitunturin alueella muun muassa rakennetaan pitkoksia ja köysikaiteita sekä merkitään luontopolkua. Kuva: Milla Keskipoikela

Talkoolaiset kunnostavat reittirakenteita Savukosken Kivitunturin alueella tällä viikolla. Kyseessä on Suomen Rangereiden talkooleiri, jolle osallistuu parisenkymmentä talkoolaista ympäri Suomen.

Talkoolaiset rakentavat pitkoksia ja köysikaiteita, merkitsevät luontopolkua, kantavat pitkospuulankkuja, kaatavat puita parkkipaikan laajennuksen tieltä, asentavat Retkietiketti-opasteita taukopaikoille ja korjaavat näköalatasanteen kaiteita.

Jos aika riittää, he rakentavat myös kaksi uutta moottorikelkkauran siltaa.

Myös Hetta-Pallas-reittiä kunnostetaan nyt talkoovoimin. Kunnostustyöt toteutetaan yhteistyössä Pidä Lappi Siistinä ry:n talkoolaisten ja Metsähallituksen Luontopalvelujen kesken tällä viikolla.

Kunnostus rahoitetaan Partioaitan viime vuoden Ympäristöbonuksesta, josta Pidä Lappi Siistinä ry sai 61 575 euroa.

Ympäristöbonuksella kunnostetaan pitkoksia ja uusitaan kolme siltaa Hetta-Pallas-reitillä Sioskurun, Tappurin ja Pahakurun ympäristössä. Myös Taivaskeron ja Palkaskeron reittimerkinnät uusitaan.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.