1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työttömyys

Keski-Suomen työttömyys väheni viidenneksen vuodentakaiseen verrattuna, pitkäaikaistyöttömyys tuntuvassa nousussa

Keski-Suomessa työttömiä työnhakijoita oli kesäkuussa 17 600 eli 14 prosenttia työvoimasta. Vuodentakaiseen verrattuna työttömyys laski Keski-Suomessa vähemmän kuin useimmissa muissa maakunnissa.

Toukokuuhun verrattuna työttömyys nousi kesäkuussa jonkin verran, mitä saattaa osittain selittää opiskeiljoiden lukukauden päättyminen. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Keski-Suomen työttömyys väheni kesäkuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, kertoo työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilasto. Vähennystä vuodentakaiseen oli 21 prosenttia.

Keski-Suomessa työttömiä työnhakijoita oli 17 600 eli 14 prosenttia työvoimasta. Se on 4 700 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Eniten työttömien määrä väheni palvelualoilla ja myyntityössä.

Sen sijaan toukokuuhun verrattuna työttömien määrä kasvoi 1 300 työnhakijalla. Nousua saattaa osittain selittää opiskelijoiden työttömyys, joka perinteisesti yleistyy kesäkuukausina.

Myös lomautettuna olevien määrä väheni kesäkuussa vuodentakaiseen verrattuna, kun lomautettuna oli 1 100 ihmistä. Se on 260 vähemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Keski-Suomen kannalta kielteistä kesäkuun työttömyysluvuissa on se, että pitkäaikaistyöttömien määrä oli edelliskesään verrattuna melko tuntuvassa kasvussa. Yli vuoden työttömänä olleita oli 6 400 eli 2 100 enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Suunta oli sama myös valtakunnallisesti.

Lisäksi työttömyyden vähenevä trendi oli Keski-Suomessa heikompi kuin useimmissa muissa maakunnissa.