1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maastopalot

Kalajoen maastopalon savu kantautuu Keski-Suomeen ja Pohjois-Savoon – hätäkeskus saanut useita ilmoituksia savun hajusta

Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan koko maakunnan alueella on savun hajua ja näkyvää ohutta savupeitettä. Hätäkeskukseen on tullut savun hajusta ja näkyvästä savusta useita havaintoja Pohjois-Savossa maakunnan länsiosasta.

Tulipalo saatiin hallintaan myöhään maanantaina illalla. Kuva: Tiina Eskelinen

Kalajoella olevasta maastopalosta kantautuu savua myös Keski-Suomeen ja Pohjois-Savoon.

Kalajoella Pohjois-Pohjanmaalla paloi eilen laaja, suurimmillaan yli 600 metrin rintamalla levinnyt maastopalo. Tulipalo saatiin hallintaan myöhään maanantaina illalla, mutta sammutus jatkuu edelleen.

Pohjois-Savossa maakunnan länsiosasta on tullut hätäkeskukseen useita havaintoja savun hajusta ja näkyvästä savusta. Pelastuslaitos on tarkastanut alueelta tehtyjä savuhavaintoja yhteistyössä metsäpalojen tähystyslentokoneen kanssa.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan myös koko Keski-Suomen alueella on savun hajua ja näkyvää ohutta savupeitettä. Paikoitellen savu voi olla sankempaa.

Ilmassa leijaileva savun haju on aiheuttanut hämmennystä molemmissa maakunnissa. Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Tomi Raittilan mukaan hätäkeskukseen on tullut aiheesta useita ilmoituksia.

Hätäkeskukseen pyydetään ilmoittamaan savuhavainnosta vain, mikäli havaitsee selkeitä savupatsaita tai näkyviä liekkejä.

Maastopaloja on riittänyt kesän aikana ympäri Suomea. Epätavallisen kuuma ja kuiva kesä on ruokkinut myös Karjalan tasavallassa poikkeuksellisen laajoja maastopaloja.

Uutista päivitetty 27.7.2021 klo 11.34 Lisätty tiedot Pohjois-Savosta ja Karjalan tasavallasta.

Lue lisää: Kalajoen maastopalo on hallinnassa, mutta sammutus jatkuu yhä – yksi sammutushenkilökuntaan kuuluva on lievästi loukkaantunut

Kalajoen maastopalon savu yltää Pohjois-Savoon – hätäkeskukseen tullut ilmoituksia savun hajusta

Metsäpalot piinavat Venäjän Karjalaa – Yle seurasi, kuinka vapaaehtoiset auttavat sammutustöissä