Työttömien työnhakijoiden määrä väheni kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa

Sekä työttömyys- että työllisyystilanne paranivat koko maakunnan alueella.

Kuntien työllisyystilanne näyttäisi hiljalleen paranevan koko Päijät-Hämeessä. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Työttömien työnhakijoiden määrä Päijät-Hämeessä väheni viime vuoteen verrattuna, ilmenee Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Kesäkuun lopussa Päijät-Hämeessä oli 13 690 työtöntä työnhakijaa, mikä on 21 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Määrällisesti työttömien työnhakijoiden määrä väheni 3 694:llä.

Päijät-Hämeen työttömien työnhakijoiden määrä väheni kaikissa kunnissa. Eniten tilanne koheni Kärkölässä (-41 %), Hartolassa (-38 %) ja Sysmässä (-35 %). Vähiten työttömien määrä väheni Lahdessa (-18 %).

Koko Hämeen korkeimmat työttömyysasteet olivat Lahdessa (17,1 %) ja Heinolassa (14,5 %).

Myös työllisyysluvut paranivat vuoden takaisesta

Hämeessä ilmoitettiin kesäkuussa 4 358 uutta avointa työpaikkaa, mikä on 1 736 (66 %) enemmän kuin vuosi sitten ja 1 553 työpaikkaa enemmän kuin toissa vuoden kesäkuussa.

Työvoiman kysyntä kasvoi eniten lähihoitajille, konepaja- ja metallituotteiden kokoonpanijoille, avustaville keittiötyöntekijöille, kuorma-auton ja erikoisajoneuvojen kuljettajille, myyjille sekä metalliteollisuuden prosessityöntekijöille.

Työpaikoista yli puolet (55 %) oli kestoltaan yli 12 kuukautta.

Hämeessä käynnistyi maaliskuun alussa kaksi työllisyyden kuntakokeilua. Lahden seudun kokeilua hallinnoi Lahti yhteistyössä Asikkalan, Hollolan, Kärkölän ja Orimattilan kanssa.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.