1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. festivaalit

Yksi kesän suurimmista yleisötapahtumista, Kuopiorock alkaa tänään – katso videolta, miltä ensi hetket tuntuivat ja miten koronaturvallisuuteen on varauduttu

Kolmepäiväinen Kuopiorock alkaa tänään Kuopion Väinölänniemellä. Tapahtuma on yksi tämän kesän suurimmista yleisötapahtumista Suomessa. Festari on lähes loppuunmyyty, mutta tapahtuman kävijämäärää on koronapandemian vuoksi rajoitettu.

Kuopiorockin ensitunnelmat
Kuopiorockin ensitunnelmat

Kuopiorock käynnistyy tänään Kuopion Väinölänniemellä. Festivaali on yksi suurimmista tänä kesänä järjestettävistä yleisötapahtumista Suomessa.

Kolmipäiväinen festivaali on lähes loppuunmyyty, mutta yleisöä tapahtumaan ei oteta normaaliin tapaan. Koronapandemian vuoksi festareille myydään 10 000 lippua per päivä.

Rajauksella on pyritty mahdollistamaan väljempi oleskelu alueella. Määrä on useita tuhansia pienempi kuin aiempina vuosina.

Kuopiorockin apulaisturvallisuuspäällikkö Ville Turusen mukaan turvallisuuden valmistelu festivaalia varten on ollut työlästä, mutta sitä on tehty tarkasti.

– Se on vähän kuin talon rakennusta. Ennen kuin voidaan rakentaa, niin pitää suunnitella hyvin, Turunen vertaa.

Terveysturvallisuus keskiössä

Kuopiorockin järjestäjät eivät ole olleet kovin huolissaan heikentyneestä koronatilanteesta, sillä tapahtuma on alusta alkaen pyritty suunnittelemaan koronaturvalliseksi.

Ville Turusen mukaan epätoivo ei ole festivaalin järjestäjiin iskenyt missään vaiheessa, vaikka Pohjois-Savossakin siirryttiin taas koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen tämän viikon maanantaina.

– Tilanne todettiin ja toimimme viranomaisten ohjeiden mukaisesti, Turunen sanoo.

Festarikävijöille on tapahtumassa jaossa noin 20 000 maskia. Järjestyksenvalvojat myös muistuttavat festivaalivieraita maskien ja käsidesin käytöstä. Apulaisturvallisuuspäällikkö sanoo myös luottavansa ihmisten vastuullisuuteen.

– Uskon ja luotan ihmisten järkeen. Koronan kanssa eletty yhteiskunnassa jo yli vuosi, niin se on ihmisten mielissä muutenkin.

Tänään torstaina Kuopiorockin lavalle nousevat muun muassa kuopiolainen industrial metal -yhtye Turmion Kätilöt sekä Stam1na, Battle Beast, Amorphis ja alankomaalainen metalliyhtye Within Temptation.

Festareilla esiintyy viikonlopun aikana myös esimerkiksi Antti Tuisku ja Nightwish.

Kuopiorock-festivaalin tyhjä sisäänkäyntiportti odottaa sadesäällä festarivieraita.
Yle seurasi Kuopiorockin alkamisen tunnelmia torstaina. Toimittaja Petri Julkunen haastattelee festivaalin apulaisturvallisuuspäällikkö Ville Turusta.

Lue lisää:

Isoilla festareilla aiotaan juhlia, vaikka koronatartunnat ovat jyrkässä kasvussa – syyttely närkästyttää järjestäjiä: "Ei mitään syytä perua"

Koronatartuntojen määrät eivät vielä huoleta Kuopiorockin järjestäjiä – festarivieraille jaossa 20 000 maskia

Tikkurila Festivaalin kävijät ovat saattaneet altistua koronavirukselle: yksittäisillä kävijöillä todettu tartuntoja