1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Länsi-Pohjassa viime viikolla kaksi joukkoaltistumista: 75 yksityisissä juhlissa ollutta henkilöä joutui karanteeniin

Länsi-Pohjan viime viikon koronatartuntojen määräksi on varmistunut 25.

Läpikulkumatkalla olleilta Haaparannan ostosmatkalaisilta löytyi kuusi koronatartuntaa viime viikolla. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin viime viikon koronatartuntojen määräksi on varmistunut 25.

Näistä seitsemän oli ulkomailta etelänmatkalta saatuja tartuntoja ja niistä tulleita jatkotartuntoja. Kuusi tapausta todettiin rajatestauksessa läpikulkumatkalla olleilta Haaparannan ostosmatkalaisilta.

Kahdeksassa tapauksessa positiivinen tartunta todettiin jo karanteenissa olevalla henkilöllä.

Tuntemattomien tartunnanlähteiden lukumäärä on kasvanut, sillä Länsi-Pohjan alueen omista tartunnoista 40 prosentissa ei saatu jäljitettyä tartunnan alkuperää.

Alueela oli myös kaksi yksityisissä juhlissa tapahtunutta joukkoaltistumista. Niiden seurauksena asetettiin karanteeniin 75 juhlijaa. Kaikkiaan viime viikolla laitettiin karanteeniin 130 henkilöä.

Tällä viikolla ei vielä uusia tartuntoja

Tällä viikolla ei ole todettu uusia tartuntoja tähän mennessä.

Sairaanhoitopiiri suosittelee rokottamattomien tai vain yhden rokotteen saaneiden jatkavan koronaturvaohjeiden noudattamista. Myös rokotusta oman ikäryhmän mukana suositellaan vahvasti.

– Nautitaan kesästä koronasta huolimatta, korona huomioiden, kannustaa johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Taskila kertoo, että Länsi-Pohjassa on viime aikoina jouduttu turvautumaan koronapotilaiden osalta myös sairaalahoitoon. Tällä hetkellä sairaalassa on alle viisi koronapotilasta. Yksikään heistä ei ole tehohoidossa.

Edit 27.7.2021 kello 14.44: Jutussa on tarkennettu yksityisistä juhlista karanteeniin asetettujen määrä.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä linkistä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.