1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Etelä-Pohjanmaalla seitsemän uutta tartuntaa, joista kuusi jo valmiiksi karanteenissa – tartuntamäärät silti huolestuttavat etenkin syksyä ajatellen

Tartuntamäärien tasainen kasvu viittaa siihen, että syksyllä tartuntamäärät jälleen nousevat. Rokottautuminen on keino pitää yhteiskunnan toimintoja käynnissä.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Kuva: Hanne Leiwo/Yle

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Kuusi tartunnoista on todettu karanteenissa olevilta ja vain yksi uudesta tartuntaketjusta.

Ilmaantuvuusluku on nyt kahden viikon ajalta 19,2.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin osastonylilääkäri Raimo Jokisalo toteaa, että alueen koronatilanne on sinänsä hallinnassa, mutta huoli kasvaa tartuntamäärien rinnalla.

– Nyt tulleista tartunnoista kuusi on vanhoista ketjuista ja karanteenista. Sikäli on siis hyvä tilanne. Yksi päivän tartunnoista oli uutta ketjua ja Etelä-Pohjanmaan ulkopuolelta.

Pääsääntöisesti Etelä-Pohjanmaalla todetut tartunnat ovat viime viikkoina tulleet karanteenissa olevilta sekä pääkaupunkiseuduilta, Tampereelta sekä Jyväskylästä.

– Nämä paikkakunnat ovat tässä nyt kummitelleet. Sieltä tartunnat ovat tulleet erilaisista riennoista, baareista ja muista vapaa-ajan tapahtumista. Sellaisia kotoperäisiä, Etelä-Pohjanmaalta lähtöisiä, tartuntoja ei ole juuri ollut.

Turnausväsymystä havaittavissa

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne ei siis aiheuta sairaanhoitopiirissä tällä hetkellä vielä suurta hätää.

– Ei ole paniikkia tosiaankaan. Sen voi todeta, että suositusten noudattamisessa on havaittavissa vähän turnausväsymistä. Edelleenkin turvaväleistä pitää huolehtia, maskeja käyttää ja käsihygienia muistaa.

– Kaikista tärkeintä on kuitenkin rokottautuminen. Kun siitä huolehditaan, niin pikkuhiljaa voiton puolelle päästäisiin.

Jokisalo toteaa, että koronaluvut ovat nousemassa sekä valtakunnallisesti että globaalisti.

– Tautitilanne on kaikkinensa vaikeutumassa, siltä se taas valitettavasti näyttää. Syksyä kohti tartuntamäärät tulevat nousemaan. Nyt järki päässä ja pidetään suosituksista taas vähän paremmin kiinni.

Lue täältä lisää korona-aiheisia uutisia Etelä-Pohjanmaalta