1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Leverkusen

Saksan Leverkusenissa suuressa räjähdyksessä kaksi kuollut ja useita loukkaantunut

Ihmisiä on edelleen kateissa.

Saksan Leverkusenissa räjähti teollisuuspuistossa
Saksan Leverkusenissa räjähti teollisuuspuistossa

Ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja 31 loukkaantunut Saksan Leverkusenissa sijaitsevan teollisuuspuiston räjähdyksessä. Loukkaantuneista ainakin neljä on saanut vakavia vammoja räjähdyksessä.

Lisäksi neljä työntekijää on edelleen kateissa.

Räjähdys tapahtui vaarallista jätettä käsittelevän keskuksen varastosäiliössä. Räjähdyksen jälkeen keskuksen alueella syttyi tulipalo, joka saatiin nopeasti sammutettua.

Viranomaiset luokitelivat aluksi räjähdyksen äärimmäisen vaaralliseksi, kertoo uutistoimisto AP. Alueen asukkaita on kehotettu pysymään sisätiloissa (siirryt toiseen palveluun)sekä sulkemaan ikkunat ja ovet.

Iltapäivällä Suomen aikaan Kölnin palokunta twiittasi, että ilmanlaadun mittauksissa ei ole löytynyt mitään poikkeavaa, mutta tilannetta tarkkaillaan.

Saksalaisen Das Bild -lehden mukaan on vaarana, että alueella tapahtuu toinen räjähdys. Julkaisu kertoo myös, että alueen yllä näkyy tumma savupilvi.

Leverkusenissa asuu noin 163 000 asukasta ja kaupungissa sijaitsee Saksan suurimpiin lukeutuva kemikaalitehdas. Kaupunki sijaitsee vain 20 kilometrin päästä Kölnistä.

Uutistoimisto AP kertoo, että Kölnistä lähetettiin Leverkuseniin palomiehiä, helikoptereita ja pelastushenkilökuntaa.

Saksan Leverkusenissa musta savupilvi nousi taivaalle, kun kaupungissa sijaitsevassa teollisuuspuistossa räjähti. Kuva: Sascha Steinbach / EPA

Leverkusenin lähellä olveia moottoriteitä on suljettu.

Kölniläisen Koelner Stadt-Anzeiger (siirryt toiseen palveluun) -julkaisun mukaan tumma savupilvi liikkuu luoteiseeen kohti Burscheidin ja Leichlingenin kaupunkeja.

Uutinen päivittyy.