1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun Kärpät (Jääkiekon Miesten Liiga)

Oulun Kärppien maalia vartioi ensi kaudella Stanislav Galimov – kokenut KHL-vahti siirtyy oululaisseuraan yksivuotisella sopimuksella

Galimov on pelannut viimeiset yhdeksän kautta yhtäjaksoisesti KHL:ssä. Hän on kaksinkertainen KHL-mestari ja on pelannut urallaan neljä ottelua Venäjän maajoukkueessa.

Oulun Kärppien kausi käynnistyy elokuun puolivälissä harjoitusotteluilla ennen varsinaista SM-liigan alkua syyskuussa. Kuva: Yle / Janne Isaksson

Oulun Kärpät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen venäläisen maalivahdin Stanislav Galimovin kanssa.

33-vuotias maalivahti on pelannut koko uransa Venäjän sarjoissa. Viimeiset yhdeksän kautta hän on torjunut yhtäjaksoisesti KHL:ssä. Galimov on kaksinkertainen KHL-mestari ja on pelannut urallaan neljä ottelua Venäjän maajoukkueessa.

Viime kaudella Galimov torjui 16 ottelua Dinamo Riian peliasussa torjuntaprosentilla 88,9. Latvialaisjoukkueen kausi oli vaikea, sillä joukkue onnistui raapimaan 60 runkosarjaottelusta vain viisi varsinaisen peliajan voittoa ja se jäi 28 sarjapisteellä koko liigan jumbosijalle.

Kärppien toisena maalivahtina kauteen lähtee 19-vuotias Joel Blomqvist.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Kärppien maalivahtikaksikko on sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

– Stanislav on Venäjällä tasonsa osoittanut maalivahti, joka tuo mukanaan kokemusta KHL:n huippuorganisaatioista. Meille tärkeä asia oli, että hän osoitti selvästi haluavansa tulla Kärppiin, Aho kertoo tiedotteessa.

Galimovista tulee Kärppien ensimmäinen venäläispelaaja sitten kauden 2009–2010, kun Dmitri Yushkevich ja Denis Shvidki kiekkoilivat Oulussa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.