1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisi

Turun ravintolajoukkotappelun tutkinta on edistynyt – muutamia tappeluun osallistuneita tunnistettu

Kiinniottoja ei ole tehty, eikä asianomistajia ole vielä ilmoittautunut poliisille. Poliisi toivoo edelleen tietoja ja yleisövihjeitä tapahtumien kulusta.

Joukkotappelu tapahtui turkulaisessa Studio-yökerhossa perjantain ja lauantain välisenä yönä heinäkuun toisena viikonloppuna. Kuva: Yle / Minna Rosvall

Lounais-Suomen poliisi jatkaa reilun parin viikon takaisen joukkotappelun tutkintaa. Yökerhossa tapahtuneen tappelun tapahtumien kulkua on nyt päästy avaamaan valvontakameranauhojen avulla. Aikaisemmin poliisi kertoi kuulleensa ravintolan henkilökuntaa.

Nauhojen perusteella tappeluun osallistui noin 10–20 henkilöä. Tapausta tutkitaan edelleen rikosnimikkeillä vahingonteko, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen ja pahoinpitely.

– Epäiltyjen pahoinpitelyjen määrä on tällä hetkellä kuusi. Määrä voi muuttua tutkinnan edetessä, kertoo rikoskomisario Joachim Mattfolk.

Poliisi on tunnistanut tallenteilta muutamia tappeluun osallistuneita henkilöitä. Yksikään henkilö ei ole kiinniotettuna eikä yhtäkään asianomistajaa ole vielä ilmaantunut.

– Toivomme tapahtuman silminnäkijöiltä lisää havaintoja. Myös asianomistajaksi itsensä kokevat voivat ilmoittautua, Mattfolk toteaa.

Poliisi pyytää tapahtumista edelleen vihjeitä ja havaintoja. Niitä voi lähettää poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai WhatsAppilla ja tekstiviestillä numeroon 050 411 7655.

Poliisi tiedottaa tutkinnasta lisää aikaisintaan syksyllä.

Lisää aiheesta:

Turun ravintolajoukkotappelun tutkinta kestää ainakin kesän yli – tappeluun osallistuneita henkilöitä ei ole kuultu

Poliisi aloitti esitutkinnan turkulaisessa yökerhossa tapahtuneesta joukkotappelusta

Kaksi sairaalaan Turun toisesta öisestä joukkotappelusta – Porissa hengenvaarallisia vammoja puukotuksesta