1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. festivaalit

Tikkurila Festivaalin kävijät ovat saattaneet altistua koronavirukselle: yksittäisillä kävijöillä todettu tartuntoja

Tikkurila Festivaali järjestettiin 22.–24. heinäkuuta. Kaikkia festivaaleilla käyneitä suositellaan seuraamaan oireitaan, ja hakeutumaan välittömästi koronavirustestiin, jos oireita ilmenee.

Ihmisiä Tikkurila Festivaaleilla 25. heinäkuuta. Kuva: Jussi Koivunoro / Yle

Viikonloppuna järjestetyillä Tikkurila Festivaaleilla on voinut altistua koronavirustartunnalle.

Tapahtumaan osallistuneilla yksittäisillä henkilöillä on todettu koronavirustartuntoja. Siten festivaalialueella on saattanut altistua koronavirustartunnalle, Vantaan kaupunki tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Tikkurila Festivaali järjestettiin 22.–24. heinäkuuta. Henkilöiden, jotka tietävät olleensa sellaisessa tilanteessa, jossa altistuminen koronavirustartunnalle on voinut olla mahdollinen, pitäisi hakeutua matalalla kynnyksellä testiin.

Kaikkia festivaaleilla käyneitä suositellaan seuraamaan oireitaan, ja hakeutumaan välittömästi koronavirustestiin, jos oireita ilmenee. Ohje koskee myös kaksi rokoteannosta saaneita.

Festivaali järjestettiin ulkoilmatapahtumana. Sen päiväkohtainen yleisöraja oli 8 000 henkilöä.

Tapahtumajärjestäjän mukaan turvatarkastukseen oli lisätty kaistoja väljän sisääntulon mahdollistamiseksi. Myös käsidesitorneja ja vesipisteitä oli viety alueelle. Henkilökunnalla oli maskipakko ja yleisöä suositeltiin käyttämään maskia.

– Olemme laatineet tarkat ohjeet, miten festivaaleilla voi juhlia turvallisesti. Toivomme, että yleisö noudattaa näitä ohjeita, festivaalia järjestävän Nelonen Median tapahtumajohtaja Riikka Fagerholm totesi viime viikon torstaina.

Lue myös:

Näin musiikkia janoavat ihmiset virtasivat Tikkurila Festivaaleille Vantaalla – festarikävijä Roope Koivunen: "Monella on menohousut jalassa"

Himoksen juhannustapahtumasta useita tartuntoja ja runsaasti altistumisia ympäri Etelä-Pohjanmaata