1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. irtisanominen

Kotkan kaupunginpuutarhuri sai potkut koeajalla – päätöksestä jätettiin kaksi oikaisuvaatimusta

Kotkan entinen kaupunginpuutarhuri Marko Pesu irtisanottiin kesäkuussa koeajalla. Hän on toinen oikaisuvaatimuksen jättäneistä ja vaatii irtisanomispäätöksen kumoamista.

Marko Pesu aloitti Kotkan kaupunginpuutarhurina kuluvan vuoden tammikuussa. Hänet irtisanottiin kuuden kuukauden mittaisen koeajan loppupuolella. Kuva: Mårten Lampén / Yle

Kotkan kaupunginpuutarhurin irtisanomisesta koeajalla on tehty kaksi oikaisuvaatimusta.

Toisen oikaisuvaatimuksista on jättänyt entinen kaupunginpuutarhuri Marko Pesu itse.

Pesu irtisanottiin koeajalla kesäkuussa. Hän aloitti kaupunginpuutarhurina tammikuun alussa kuuden kuukauden koeajalla. Nyt hän vaatii, että Kotkan teknisen johtajan tekemän irtisanomispäätös kumotaan.

Lue lisää: Moitteet saanut kaupunginpuutarhuri palasi kuulemisesta töihin Kotkassa – tunnin kuluttua työsuhde purettiin: "Minut on heitetty sananmukaisesti pihalle"

Pesun mielestä irtisanomisen perusteet olivat epäasiallisia ja asiaankuulumattomia, ja että koeaikapurku tehtiin laissa kielletyin keinoin.

Kotkan kaupunkirakennelautakunta käsittelee oikaisuvaatimuksia kokouksessaan, joka järjestetään viikon päästä.

Teknisen johtajan Vesa-Jukka Vornasen esitys lautakunnalle on, että molemmat oikaisuvaatimukset hylättäisiin.

Hänen mukaansa Kotkan kaupungilla on ollut asiallinen ja hyväksyttävä peruste purkaa kaupunginpuutarhurin työsuhde koeaikana. Teknisen johtajan mukaan Pesu ei ole oikaisuvaatimuksessaan osoittanut purkuperusteiden epäasiallisuutta tai syrjivyyttä tai muuta lainvastaisuutta.

Lue lisää: Äkkilähdön saaneen kaupunginpuutarhurin puolesta järjestetään mielenilmaus Kotkassa – torille kerätään kasa kiviä