Poliisi saanut puolenkymmentä havaintoa Virroilla sattuneesta vesijettiampumisesta – lisää vinkkejä sinisellä vesiskootterilla liikkuneesta kaivataan

Epäilty ampuminen tapahtui Toisveden länsirannalla, Herraskylän kanavan pohjoispuolella lauantaina noin kello 14:n aikaan.

Poliisin julkaisema kuva vesijetistä, jolla ammutuksi tullut liikkui. Ampujaksi epäilty oli liikkeellä sinisellä vesijetillä. Kuva: Poliisi

Poliisi on jatkanut lauantaina Virroilla sattuneen erikoisen ampumistapauksen tutkintaa. Poliisi epäilee, että vesijetillä liikkunutta miestä ammuttiin aseella vasempaan käteen toisesta vesijetistä. Epäilty ampuminen tapahtui Toisveden länsirannalla, Herraskylän kanavan pohjoispuolella lauantaina noin kello 14:n aikaan.

Tapauksen tutkinnajohtaja Veli-Pekka Välisaari kertoi maanantaina iltapäivällä, että vihjeitä on saatu puolenkymmentä, mutta mitään ratkaisevaa tietoa tekijästä tai motiivista ei vielä ole. Poliisi kaipaa lisää havaintoja.

Poliisin julkaisemien tuntomerkkien mukaan epäilty ampuja liikkui sinisellä vesijetillä ja poistui Virtain suuntaan. Vesijetin suihku nousi ylöspäin kaarevasti. Epäillyllä oli yllä punainen liivi. Vihjeistä voi ilmoittaa vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai suoraan Virtain poliisille 0295445306.

Tutkintanimike tapon yritys

Epäiltyä vesijettiampumista tutkitaan tässä vaiheessa tapon yrityksenä.

Poliisi kertoi maanantaina, että se on päässyt kuulemaan uhria. Uhri ei oman kertomansa mukaan tuntenut ampujaa. STT:n mukaan uhri on kertonut, että kyseessä olisi ollut käsiase.

Tutkintaa johtava Välisaari kertoi maanantaina Ylelle, että ei ole törmännyt vastaavaan pitkän poliisiuransa aikana. Välisaaren mukaan tapahtuma kuulostaa "elokuvamaiselta".

Lue myös:

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.