1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maastopalot

Venäjän maastopalojen savut kantautuvat Pohjois-Karjalaan – pelastuslaitokselle useita ilmoituksia savuhavainnoista

Pelastuslaitos sai eilen maakunnan eteläosista useita savuhavaintoilmoituksia, joissa kerrottiin voimakkaasta savun hajusta. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos ohjeistaa ihmisiä tekemään ilmoituksia ainoastaan maastopaloista ja savuhavainnoista, jotka pystytään selkeästi paikallistamaan.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen sammutusauto. Kuvituskuva. Kuva: Marja-Liisa Kämppi / Yle

Venäjän Karjalassa on tänä aamuna havaittu uusia palopaikkoja Lieksassa Tuulijärven ja Lieksanjärven välisellä alueella noin 15 kilometrin päässä Suomen rajasta sekä Ilomantsin Möhkön korkeudella noin kymmenen kilometrin päässä rajasta.

Venäjän maastopaloista kantautuu savua erityisesti Pohjois-Karjalan eteläosiin, Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tiedottaa. Tänä aamuna savunhajusta havaintoja on tehty muun muassa Lieksassa, Kiihtelysvaarassa ja Ilomantsissa.

Myös eilen pelastuslaitos sai useita savuhavaintoilmoituksia, joissa kerrottiin voimakkaasta savun hajusta. Paikoin oli myös havaintoja näkyvästä savusta, jonka alkuperää ei pystytty paikallistamaan.

Palolento kävi tiistai-illan aikana alueella tekemässä tarkastuslennon, eikä havainnut paloja tai savun muodostusta muualla kuin Venäjän puolella.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos ohjeistaa ihmisiä tekemään ilmoituksia ainoastaan maastopaloista ja savuhavainnoista, jotka pystytään selkeästi paikallistamaan. Toisin sanoen silloin kun savun lähde on silmin nähtävissä ja kohoaa ilmaan patsasmaisesti.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.