Hyppää sisältöön

Osavuosikatsaukset: Applen tulos lähes kaksinkertaistui, Googlen kolminkertaistui – Microsoft kiritti hurjasti toisella neljänneksellä

Suuret teknologiajätit Apple, Google ja Microsoft julkaisivat osavuosikatsauksensa huhti-kesäkuulta.

Teknologiajätti Applella pyyhki hyvin vuoden toisella neljänneksellä. Kuvassa Applen kauppa New Yorkin Fifth Avenuella. Kuva: AOP

Teknologiajätti Apple lähes kaksinkertaisti tuloksensa huhti–kesäkuun aikana viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Yhtiön päättyneen neljänneksen tulos oli 21,7 miljardia dollaria.

Kasvua ajoivat yhtiön mukaan muun muassa iPhone-puhelinten ja digitaalisten palveluiden lisääntynyt myynti.

Liikevaihto kasvoi 36 prosentilla vuoden takaisesta ja oli nyt 81,4 miljardia dollaria. Yhtiön tiedotteen mukaan liikevaihto oli suurempi kuin koskaan aiemmin kyseisellä neljänneksellä.

Yhtiön älypuhelinten liikevaihto kasvoi edellisvuodesta noin 50 prosentilla. Yhtiö kertoi liikevaihdon kasvaneen myös tarjoamiensa oheispalveluiden kuten esimerkiksi digitaalisten maksupalveluiden ja musiikin osalta.

Mainostulot siivittivät Googlen voittoihin

Teknologiajätti Googlen emoyhtiö Alphabet kertoo tuloksensa liki kolminkertaistuneen huhti-kesäkuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Yhtiön tulos päättyneellä neljänneksellä oli noin 18,5 miljardia dollaria.

Alphabetin kasvua ovat siivittäneet Googlen hakukoneesta sekä yhtiön omistamasta videopalvelu Youtubesta saadut mainostuotot.

Emoyhtiön liikevaihto kasvoi yhtiön tiedotteen mukaan noin 62 prosenttia edellisvuodesta ja oli nyt noin 61,9 miljardia.

Microsoft paransi tulostaan – pilvipalveluiden kysyntä lisääntynyt

Ohjelmistojätti Microsoft paransi tulostaan huhti-kesäkuussa viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 47 prosentilla. Yhtiön tulos oli päättyneellä neljänneksellä 16,5 miljardia dollaria.

Microsoftin tulosta ovat siivittäneet erityisesti yhtiön pilvipalvelut, joiden kysyntä on ollut aiempaa suurempaa koko koronapandemian ajan.

Yhtiön liikevaihto nousi 21 prosentilla edellisvuodesta, ja oli nyt 46,2 miljardia dollaria.