Haminanmäen maisemapolusta ja kuntoportaista uusi päätös

Lapinlahden tekninen lautakunta käsitteli asian uudelleen, koska hallinto-oikeus kumosi aiemman päätöksen valituksen takia. Itse asia ei uudessa käsittelyssä muuttunut ja hanke pääsee nyt etenemään.

Haminanmäelle suunnitellaan muun muassa polkuja, kotaa sekä kuntoportaita. Kuvituskuva. Kuva: Ippi Arjanne / Yle

Lapinlahden tekninen lautakunta on käsitellyt uudelleen päätöksen Haminanmäen maisemapolun ja kuntoportaiden rakentamisesta.

Teknisen lautakunnan huhtikuussa tekemästä päätöksestä oli valitettu Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, joka kumosi lautakunnan päätöksen. Valittajan mukaan maisemapolun rakentaminen ei liity aiemmin esitettyihin suunnitelmiin eikä siitä ole tiedotettu kuntalaisille.

Tekninen lautakunta totesi nyt, että polkujen muutokset eivät ole niin suuria eikä 9000 euron osuus summana niin suuri, että se vaatisi tiedottamista tai suunnitelmasta kuulemista ennen toteuttamispäätöstä. Lautakunta piti toteuttamispäätöksen voimassa.

Suunnitelma sisältää runsaat kolme kilometriä polkuja, kodan, näköalatasanteen, laavun kunnostuksen sekä uusia opasteita. Kuntoportaat on suunniteltu 190 metriä pitkiksi, nousukorkeutta portailla on 35 metriä.

Lapinlahden kunta on saanut hankkeelle avustusta Uudenmaan ely-keskukselta lähes 40 000 euroa. Kustannusarvio on noin 79 000 euroa.

Alkuperäisen avustuspäätöksen mukaan hanke olisi pitänyt aloittaa ennen heinäkuuta, mutta ely-keskus on myöntynyt siihen, että avustuksen voi käyttää jos toteutus alkaa nopeasti.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.