1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. konsertit

Korsholman musiikkijuhlat alkoi – koronaturvallisesti, mutta sentään oikeasti yleisön edessä

Päätös tapahtuman järjestämisestä tehtiin vasta toukokuussa. Konsertit järjestetään livenä, mutta osa taltioidaan niin, että syyskuussa Musiikkijuhlat järjestää recap-viikon verkossa.

Urkutaiteilija Pétur Sakarin kornsertti aloitti kesän Musiikkijuhlat Vaasan kirkossa tiistai-iltana. Kuva: Johan Hagström / Korsholman musiikkijuhlat

Korsholman Musiikkijuhlat alkaa virallisesti avajaiskonsertilla tänään keskiviikkona. Tapahtuma jatkuu ensi viikon keskiviikkoon eli 4. elokuuta saakka.

Jo tiistaina, kuin varaslähtönä musiikkijuhlille, konsertoi Vaasan kirkossa urkuri Pétur Sakari osana seurakuntayhtymän Iltamusiikki-sarjaa.

Musiikkijuhlien teema on tänä vuonna "Maan laulu" ja alateemana hyönteiset.

Teemavalinnoilla musiikkijuhlat haluaa kiinnittää huomito ilmastoon ja luontoon. Hyönteisteeman ympärillä järjestetään ainakin lastenkonsertti.

Festivaalin toiminnanjohtaja Monica Johnson kertoo, että kun päätös festivaalin järjestämisestä tehtiin toukokuussa, päätettiin konsertit järjestää elävän yleisön edessä.

Tapahtuman striimaamistakin harkittiin, mutta viime kesän kokemusten jälkeen järjestäjät totesivat, että striimeissä ei enää ole uutuudenviehätystä ja toisaalta ihmisten halu live-tapahtumiin on kova.

– On kiva nähdä ja kokea se [live-]elämys, kun näkee taiteilijoiden soittavan ja tunnekin välittyy lavalta yleisöön.

Konserteissa noudatetaan koronaturvallisuusohjeita. Kaikki esiintyjät on myös testattu mahdollisten koronatartuntojen varalta.

– Toteutamme tapahtumat koronaturvallisesti. Otamme yleisöä rajoitusten mukaisesti tilaisuuksiin, suosittelemme maskin käyttöä ja toteutamme turvavälit. Myös esiintyjillä on maskit, ellei turvavälejä pystytä pitämään, Johnson sanoo,

Osa konserteista taltioidaan niin, että syyskuussa tunnelmaan pääsee Korsholman musiikkijuhlat recap-viikolla. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Recap-viikko syksyllä

Korsholman musiikkijuhlien tunnelmaan on mahdollista päästä vielä syyskuussa.

Kesätapahtumassa taltioidaan yksi konsertti joka päivä ja ne lähetetään syyskuussa n.s. Korsholman Musiikkijuhlat recap -viikolla verkossa.

Johnsonin mukaan tällä tavalla yleisömäärältään hyvin pieniksi rajoitetuista tilaisuuksista pääsee verkon kautta nauttimaan suurempi yleisö.

Seuraa täältä Ylen uutisia Pohjanmaan alueelta.