1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikuntatilat

Ristiinan urheilutalo Kisakaari halutaan säilyttää säätiön avulla – pääomasta puuttuu vielä puolet

Kisakaari-säätiö ottaisi Urheilutalon hoitaakseen ja näin säilyttäisi ja lisäisi Ristiinassa harrastumahdollisuuksia. 50 000 euron pääomatavoite on tarkoitus saavuttaa alkusyksyn aikana.

Kisakaari on ollut tyhjillään keväästä saakka, mutta paikalliset aktiivit uskovat toiminnan lisääntyvätn säätiön myötä. Kuva: Jouni Kirvesmies / Yle

Mikkelin Ristiinan urheilutalo Kisakaari halutaan säilyttää säätiön avulla.

Kaupunginvaltuusto on päättänyt luopua kiinteistöstä, ja paikalliset aktiivit ovat ottaneet asiakseen pelastaa urheilutalon. Säätiön perustamiseen vaaditaan 50 000 euron pääoma, josta on kasassa nyt noin puolet. Lisää yhteistyökumppaneita siis kaivataan. Takaraja pääoman kartoittamiseen on syksyllä.

Säätiö tulisi ostamaan Kisakaaren ja organisoimaan sen tiloissa toimivaa harrastustoimintaa. Voittoa säätiö ei tavoittele.

Kisakaaren pelastusoperaation pääkoordinaattori Niko Takalan mukaan Kisakaaren pelastaminen on tärkeää, sillä se säilyttäisi ja lisäisi alueellisia harrastusmahdollisuuksia.

– Etenkin lapsilla ja nuorilla olisi hyvä olla harrastusmahdollisuudet paikallisesti. Kaikilla ei ole mahdollisuutta käydä monta kertaa viikossa keskustassa. Eikä sielläkään niitä liikuntasaleja ole kovin paljoa, Takala sanoo.

Mikkelin kaupunki on ollut apuna säätiön perustamisessa, ja aktiivit toivovat yhteistyön jatkuvan säätiön perustamisen jälkeenkin.

– Kuntien tehtävä on tulevaisuudessa vastata entistä enemmän ennaltaehkäisevästä terveydenhuollosta ja siinä liikuntamahdollisuudet ovat tärkeässä roolissa. Kaupunki voi saada Kisakaaresta pienellä vaivalla suuren hyödyn, kertoo Olli Nepponen.

Viimeksi Kisakaarella on ollut toimintaa vappuna, jolloin Ristiinan Pallon kanssa tehty vuokrasopimus päättyi. Säätiö oli tarkoitus perustaa jo vuonna 2020 mutta koronakriisi on viivästyttänyt hanketta.