1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hallinto-oikeus

Kouvolan kaupunginjohtajan talokaupoista valitus hallinto-oikeuteen – valituksen mukaan myyntipäätös sisälsi kolme virhettä

Kiista Kouvolan kaupunginjohtajan talokaupoista jatkuu seuraavaksi Itä-Suomen hallinto-oikeudessa. Valituksen on jättänyt kaupunginhallituksen jäsen Vesa Vainio (kd.). Päätöksen saaminen kestänee useita kuukausia.

Kiistan alla oleva rakennus sijaitsee historiallisella Kasarminmäellä Kouvolassa. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kouvolan kaupunginjohtajan Marita Toikan talokaupoista on jätetty valitus Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Valituksen on tehnyt kaupunginhallituksen jäsen Vesa Vainio (kd.).

Valituksen mukaan Kouvolan kaupunki teki viime keväänä kolme muotovirhettä myydessään omistamaansa paritaloa Toikalle ja tämän puolisolle.

Ensimmäinen virhe oli Vainion mukaan se, että Toikka osallistui myyntiasian käsittelyyn, vaikka oli esteellinen.

Lue lisää: Kaupunginjohtaja teki tarjouksen talosta ja lähetti postia päättäjille – nyt talokaupoista on tekeillä tutkintapyyntö poliisille

Toinen virhe on valituksen mukaan se, että myyntiasiaa esitteli kaupunginhallitukselle väärä virkamies eli kaupunginjohtajan alainen. Kolmanneksi virheeksi valitukseen on kirjattu se, että kaupunki olisi muokannut Vainion oikaisuvaatimusta ja sen liitteinä olleita todisteita perusteettomasti.

Talo oli julkisessa myynnissä

Vesa Vainio valitti hallinto-oikeuteen sen jälkeen, kun hänen oikaisuvaatimuksensa oli hylätty Kouvolan kaupunginhallituksessa.

Kaupunginhallitus katsoi kesäkuun kokouksessaan, ettei myyntipäätöstä ollut tehty millään tavalla virheellisesti.

Kiistan alla oleva paritalo oli myynnissä julkisessa tarjouskaupassa, ja kaupunginjohtaja Toikka oli puolisonsa kanssa jättänyt siitä korkeimman tarjouksen.

Lue lisää: Valitus kaupunginjohtajan talokaupoista hylättiin Kouvolassa – kaupunginhallituksen mukaan myyntipäätöksessä ei tehty virhettä

Paritalon myyminen liittyy Kouvolan kaupungin säästökuuriin. Kaupunki päätti taannoin luopua useista kiinteistöistään rahapulan takia.

Asian käsittely kestää Itä-Suomen hallinto-oikeudessa arviolta yli puoli vuotta.