1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. COVID-19

Pietarsaaressa kahdeksan uutta koronatapausta – Infektioylilääkäri Salonen: "Altistumisia on paljon ja karanteeneja odotettavissa"

Pietarsaaressa on kahdeksan uutta koronatapausta, joista kuusi on yhdestä perheestä. Kyseessä on jatkotartuntoja, mutta muutama perheenjäsen on ehtinyt käydä töissä joten altistumisia on tapahtunut.

Kuusi tartunnoista todettiin perheen keskuudessa. Kuva: Nathalie Lindvall

Vaasan sairaanhoitopiiri Ilmoitti tiistaina kymmenestä uudesta koronatapauksesta, joista kahdeksan on todettu Pietarsaaressa. Näytteitä otettiin eilen yhteensä 245.

Infektioylilääkäri Juha Salosen mukaan kuusi tapausta on samasta perheestä, josta aikaisemmin oli tartunta tiedossa. Kaikki uudet tapaukset tulivat ilmi saman päivän aikana.

Osa perheenjäsenistä on ollut töissä, joten altistumisia on Salosen mukaan runsaasti ja jäljitystyön edetessä karanteeniin on joutumassa useampia.

Lisäksi Pietarsaaressa on kaksi muutakin uutta tartuntatapausta. Kaikki Pietarsaaren tartunnat ovat alun perin lähtöisin Etelä-Suomesta.

Lue myös: Pietarsaaren ajanvaraukseton koronatestaus on suosittu – testiin jonottajia pyydetään jättämään tilaa ambulansseille