1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tartuntataudit

Essoten alueen koronatilanne lähenee jo kiihtymisvaihetta – alkuviikon aikana todettu 16 koronavirustartuntaa

Kuntayhtymästä kerrotaan, että Etelä-Savo on tartuntamäärien valossa erittäin lähellä siirtyä epidemian perusvaiheesta kiihtymisvaiheeseen.

Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Kuntayhtymä Essoten alueella koronatilanne pahenee.

Koronatesteissä on todettu alkuviikon aikana jo peräti 16 koronavirustartuntaa. Maanantaina ja tiistaina Mikkelissä otettiin yhteensä noin 320 näytettä.

Pandemiapäällikkö Hans Gärdström arvelee tiedotteessa, että lisääntyvien tartuntamäärien perusteella on todennäköistä, että kuntayhtymän alueella on ihmisiä, joilla on koronatartunta, mutta he eivät vielä tiedä sitä.

– Tartuntoja on tullut nyt myös ulkotiloissa tapahtuneissa ystävysten kohtaamisissa. Se kertoo siitä, että virus voi tarttua todella helposti

Gärdström painottaa, että julkisissa tiloissa kasvomaskin käyttöä suositellaan nyt erittäin vahvasti. Myös ihmisten väliset etäisyydet ovat oleellisia tartuntariskin pienentämisessä.

Etelä-Savo on tartuntamäärien valossa erittäin lähellä siirtyä epidemian perusvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Alueellinen koordinaatioryhmä, eli niin sanottu koronanyrkki on kokoontumisvalmiudessa.

– Mikäli tartuntamäärät jatkavat nousuaan ja sairaalahoidon tarve lisääntyy, täytyy kiihtymisvaihetta harkita. Meillä kaikilla on yksilöinä nyt vastuu koronatorjunnasta, Gärdström toteaa tiedotteessa.

Lue myös:

Viikonloppuna jälleen lukuisia tartuntoja – Essoten alueella 14 uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Savossa kaikkiaan kahdeksan uutta koronavirustartuntaa – Essoten alueella uudet tartunnat eivät tuottaneet enää alkuviikon kaltaisia altistumisia

Essoten alueella todettiin jälleen kuusi koronavirustartuntaa – eilen myös koronatesteissä tehtiin päiväkohtainen ennätys

Kuntayhtymä Essotella koronatestaus ruuhkautunut – alkuviikon aikana kerrottiin useista tartunnoista

Essoten alueella jälleen kymmenen uutta koronavirustartuntaa – kaikki tartunnat jäljittymässä kotimaisiin lähteisiin

Essoten alueelta löytyi viikonloppuna 11 koronavirustartuntaa – virukselle voinut altistua muun muassa St Michel -ravitapahtumassa