1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarajoitukset

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ei liputa kovien koronarajoitusten puolesta – päätökset Kainuun rajoituksista perjantaihin mennessä

Kainuun koronanyrkki on esittänyt Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa. AVI:ssa ei kuitenkaan uskota, että viime talven koviin rajoituksiin päädytään. Päätökset tehdään perjantaihin mennessä.

Pohjois-Suomen aluehallintovirastossa ei uskota koviin rajoituksiin, sillä rokotukset ovat hyvin edistyneet. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Kainuun alueellinen koronakoordinaatioryhmä teki tiistaina kokoontumisrajoitusten käyttöönotosta esityksen, koska Kainuun koronatilanne ei näytä helpottavan ja kaikki kiihtymisvaiheen kriteerit täyttyvät. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston on määrä päättää rajoituksista perjantaihin mennessä.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola ei kuitenkaan usko, että nykyisessä tilanteessa tarvitaan yhtä tiukkoja rajoituksia ja sulkuja kuin viime talvena.

– Tietysti on mietittävä, mikä on nyt rajoittamisen tarve. Jos tartunnat halutaan painaa täysin alas, tarvitaan tiukkoja rajoituksia. Mielestäni vakavien tautimuotojen estämiseksi ei tarvita nyt kovia rajoituksia, sillä rokotukset ovat edenneet varsin hyvin.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.