1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sami Hyypiä

Jalkapallolegendan lapsuuden kenttä on päästetty kasvamaan korkeaa heinää – Sami Hyypiä: "Karmiva näky"

Kouvolan kaupunki ei ole enää tänä vuonna huolehtinut Voikkaan pallokentän ylläpidosta, joten kenttä kasvaa nyt korkeaa heinää. Sami Hyypiän entinen kotikenttä "Voikkaan Wembley" on saanut nimekkäitä kannattajia.

Kouvolan kaupunki ei enää pidä Voikkaan pallokenttää kunnossa. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Voikkaan pallokenttä Kouvolassa kasvaa korkeaa heinää. Jalkapalloa siinä ei ole tänä kesänä voinut pelata.

Näky herätti myös Voikkaalta kotoisin olevan jalkapallovalmentajan ja entisen jalkapalloilijan Sami Hyypiän. Hän on ladannut Instagramiin lyhyen videon pallokentältä.

– Karmiva näky! Hyypiä kirjoittaa videon kuvatekstissä.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Instagramissa

Hyypiä kertoo, kuinka hänen uransa on saanut alkunsa nimenomaan Voikkaan pallokentältä, jota myös Voikkaan Wembleyksi kutsutaan. Kenttä on hänelle kuin toinen koti ja tärkeä paikka.

– Järkyttävää nähdä se tässä kunnossa, Hyypiä kirjoittaa ja epäilee, että kentän kunto vaikeuttaa sitä, että Voikkaalta voisi tulevaisuudessakin tulla huippujalkapallonpelaajia.

Sami Hyypiä aloitti jalkapalloilijan uransa lapsena Voikkaan Pallo-Peikoissa. Tällä haavaa myös PaPen kotipelit pelataan Kuusaan Urheilupuistossa, koska Voikkaan pallokenttää ei kukaan pidä kunnossa.

Sami Hyypiän Instagram-videon kommenteissa reaktionsa kentän puolesta ovat jättäneet myös ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne ja kouvolalainen mediapersoona Janni Hussi.

Suomalaisen jalkapallolegenda Sami Hyypiän ura sai alkunsa Voikkaan pallokentältä. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kaupunki lopetti ylläpidon

Kouvolan kaupunki on tämän vuoden alusta lopettanut Voikkaan pallokentän ylläpidon. Se, ja lukuisia muita nurmikenttiä ja muita liikuntapaikkoja poistettiin kaupungin palveluverkosta säästösyistä.

Aikaisemmin kaupunki piti kaikin puolin kentästä huolta, lannoitti ja leikkasi nurmen.

Nyt kaupunki tarjoaa paikallisten ihmisten hoidettavaksi sellaisia liikuntapaikkoja, joita se ei ole itse enää hoitanut.

Kouvolan Sanomien mukaan (siirryt toiseen palveluun) myös voikkaalaisten kanssa on tänä kesänä käyty keskusteluja. Kouvolan liikuntapalveluista kuitenkin vahvistetaan, ettei lopullista sopimusta asiasta ole edelleenkään tehty.

Kaupunki tarjoaa lakkauttamiaan liikuntapaikkoja paikallisten ihmisten hoidettavaksi. Neuvotteluja voikkaalaistenkin kanssa on käyty, mutta lopullista sopimusta ei vielä ole. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kentän voisi ottaa hoitaakseen esimerkiksi jokin seura, yhdistys tai muu ryhmä. Kentällä on myös vanha katsomorakennus sekä toinen pienempi rakennus.

– Jos joku ottaisi kentän ylläpidon hoitaakseen, tarkoittaisi se sitä, että he kantavat vastuun myös esimerkiksi turvallisuudesta, liikuntapaikkamestari Arto Porkka Kouvolan kaupungilta muistuttaa.

Voikkaan pallokenttä sijaitsee reilun 10 kilometrin päässä Kouvolan keskustasta. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle