1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronapandemia

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee kokoontumisrajoituksia Pirkanmaalle

Pirkanmaan epidemiatilanne on huonontunut nopeasti, ja maakunta siirtyi pandemian kiihtymisvaiheeseen viime viikolla. Pirkanmaan koronanyrkki suosittelee aville kokoontumisrajoitusten käyttöönottoa.

Päätöksiä kokoontumisrajoituksista odotetaan tehtäväksi lähipäivinä. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee kokoontumisrajoituspäätöstä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Päätöksesta tiedotetaan lähiaikoina. Nopeasti huonontunut pandemiatilanne on alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan lähellä leviämisvaihetta.

Ennen lopullista päätöstä kokoontumisrajoituksen sisällöstä Sisä-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä tarkentavaa lausuntoa epidemiatilanteen hallinnan edellyttämistä välttämättömistä toimista.

Päätöksen sisältö tarkentuu lähipäivinä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin asiantuntijalausunnon jälkeen. Päätös todennäköisesti otetaan käyttöön ensi torstaina 5. elokuuta. ja se on voimassa 29. elokuuta saakka.

Lue lisää:

Tammerfesteillä useampi henkilö ollut tartuttavana kaikkina päivinä, myös jatkotartuntoja – TAYSin listalla yli 50 paikkaa, joissa on voinut altistua koronalle

Pirkanmaan tartuntatilanne paheni hetkessä – Koronanyrkki suosittelee maskeja myös ulkotapahtumiin

Pirkanmaalla todettiin viikonloppuna uusia koronavirustartuntoja 136 – TAYS ilmoitti altistumispaikoista