Hyppää sisältöön

Tiedot Keski-Pohjanmaan kunnissa liikkumisista ja liikutteluista ovat nyt yhden portaalin alla– tavoitteena yhä sujuvammat palvelut

Kesäkuun alussa startannut Kulukuri.com-palvelu haluaa helpottaa nimenomaan maaseudun ihmisten liikkumista ja tavaroiden lähettämistä Keski-Pohjanmaalla.

Keskipohjalaisille tarjotaan keskitettyä tietoa liikkumisesta. Kuva maakunnassa liikkuvasta Retkibussista. Kuva: Raila Paavola / Yle

Uusi nettipalvelusivusto (siirryt toiseen palveluun) kokoaa yhteen paikasta toiseen liikkumiseen ja tavaroiden liikutteluun liittyvää tietoa Keski-Pohjanmaan maaseudulta.

Kulukuri.com-niminen nettiportaali tarjoaa keskitettyä tietoa esimerkiksi takseista, harrastuskyydeistä, ostosten kotiikuljetuksesta tai vaikkapa pakettien lähettämisestä.

Keski-Pohjanmaa liiton, Kaustisen seutukunnan, Kannuksen kaupungin ja Perhon kunnan rahoittamalla palvelulla halutaan lisätä hyvinvointia helpottamalla alueella liikkumista. Sivustolla on jopa palvelu kimppakyytien löytämiseen ja järjestelemiseen.

Projektipäällikkö Tomas Luoma kertoo, että sivusto täydentyy koko ajan. Visioissa on saada sivustolle kirjattua esimerkiksi alueella sijaitsevien autokorjaamoiden tiedot.

Sivusto palvelee erityisesti maaseudulla asujaa. Siihen voisi Luoman mukaan hyvin sopia myös tietoa maakunnan keskuskaupungissa liikkumisesta. Silloin esimerkiksi Toholammilta Kokkolaan sukuloimaan saapuva saisi yhdeltä sivulta selville, millä bussilla pääsee Kokkolan keskustasta taajaman ulkopuolella sijaitsevalle asuinalueelle.

– Suurissa kaupungeissa on keskitetysti tarjolla tietoa joukkoliikenteestä. Kulukurissa taas on tietoja paljon muustakin. Tietääkseni ainoastaan Pohjois-Karjalassa on samantapainen palvelu, toteaa Luoma.