1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kainuun prikaatin koronaryppäässä jo 19 tartuntaa: tartunnat liittyvät aiemmin todettuihin altistumisketjuihin

Varushenkilöitä rokotetaan prikaatilla koronaa vastaan. Rokotusmäärät eivät ole tiedossa, mutta rokotteen ottamista suositellaan vahvasti.

Kainuun prikaatin koronarokoteannokset saapuvat sotilaslääkekeskukselle muualta, eli ne eivät ole Kainuun sotelta pois. Kuva: Puolustusvoimat / Satu Hujanen

Kainuun prikaatin varushenkilöillä on todettu kaikkiaan yhdeksän uutta koronavirustartuntaa keskiviikon aikana. Tartunnat liittyvät aiemmin todettujen tartuntojen altistumisketjuihin. Koronavirustartuntojen kokonaismäärä varuskunnassa on 19. Kaikki varuskunnassa olevat tartunnan saaneet henkilöt ovat hoidossa Hoikankankaan terveysasemalla.

Lue myös: Uudet alokkaat astuvat palvelukseen Kainuun prikaatiin – halukkailla mahdollisuus ottaa koronarokote

Majuri Kari Saukkonen Kainuun prikaatilta kertoo, että halukkaita rokotetaan prikaatilla. Määriä ei ole tiedossa, mutta rokotteen ottamista suositellaan vahvasti.

– Se kuva on, että ollaan koronarokotteen oton suhteen positiivisia, Saukkonen summaa.

Kainuun prikaatin alokkaista suurin ryhmä eli liki kolmannes tulee pohjalaismaakunnista, Pohjanmaalta, Etelä-Pohjanmaalta ja Keski-Pohjanmaalta. Pohjois-Savosta tulee viidennes, Keski-Suomesta 18 prosenttia, Pohjois-Pohjanmaalta 13 prosenttia, Pohjois-Karjalasta 12 prosenttia sekä Kainuusta 7 prosenttia.

Lue lisää: Kainuun prikaatissa on lyhyessä ajassa todettu yksitoista koronavirustartuntaa