1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kymmeniä korona-altistumisia Liperissä järjestetyllä rippileirillä ja kotihoidossa Joensuussa

Liperissä heinäkuussa pidetyllä rippileirillä noin 45 henkilöä on altistunut koronavirukselle. Joensuun kotihoidossa altistuneitan on yhteensä noin 15. Keskiviikkoiltaan mennessä Pohjois-Karjalassa oli todettu tällä viikolla yhdeksän uutta koronavirustartuntaa.

Joukkoaltistumiset vaikuttavat muun muassa kotihoidon palveluihin Joensuussa. Siun sote tiedottaa asiakkaita mahdollisista muutoksista. Kuva: Jouki Väinämö / Yle

Pohjois-Karjalassa on tullut ilmi uusia joukkoaltistumisia. Liperissä heinäkuussa pidetyllä rippileirillä noin 45 henkilöä on altistunut koronavirukselle., kertoo Siun sote tiedotteessaan.

Altistuneista 36 asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin ja kaikki altistuneet ohjataan koronatestiin. Siun sote on yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin. Seurakunta on tiedottanut asiasta kaikkia altistuneita.

Myös Joensuun kotihoidossa yhteensä noin 15 asiakasta ja työntekijää on altistunut koronavirukselle.

Tapauksen vuoksi muutama työntekijöitä on asetettu karanteeniin, mikä vaikuttaa osittain kotihoidon palveluihin keskisellä alueella lähiviikkoina.

Siun sote pyrkii turvaamaan asiakkaille kotihoidon palvelut. Mahdollisista muutoksista Siun sote on yhteydessä asiakkaisiin.

Eilisiltaan mennessä Pohjois-Karjalassa oli todettu tällä viikolla yhdeksän uutta koronavirustartuntaa.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.