1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ravintolat

Ravintolarajoitukset kiristyvät jälleen – pilkku tulee puoleltaöin kuudella uudella alueella

Kiihtymisvaiheen alueilla anniskelu loppuu puoleltaöin ja ovet suljetaan aamuyhdeltä. Tiukemmat ravintolarajoitukset ovat lauantaista lähtien voimassa 11 sairaanhoitopiirin alueella.

Koronatartuntoja määrä on noussut viikossa lähes kolmanneksen. Kontakteja halutaan suitsia uusilla ravintolarajoituksilla. Kuvituskuva. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Hallitus kiristää ravintolarajoituksia uusilla alueilla. Rajoitukset ovat voimassa ylihuomisesta lauantaista lähtien.

Rajoitukset koskevat uusia kiihtymisvaiheeseen siirtyneitä sairaanhoitopiirejä, joita ovat Kainuu, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Pohjois-Savo, Satakunta ja Pohjois-Karjala.

Kiihtymisvaiheen alueilla saa anniskella puoleenyöhön ja pitää ovia auki aamuyhteen saakka. Ruokaravintoloissa kolme neljästä asiakaspaikasta on käytössä, anniskeluravintoloissa vain puolet.

Viime viikolla kiihtymisvaiheen rajoitukset otettiin käyttöön Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Varsinais-Suomessa. Jo sitä ennen ne olivat olleet voimassa Uudellamaalla.

Perustasolla olevien Ahvenanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Etelä-Savon, Pohjanmaan, Etelä-Karjalan ja Lapin ravintoloissa ei rajoiteta aukioloaikoja tai asiakasmääriä.

Punaisten kiihtymisvaiheen alueiden koronarajoituksia on tiukennettu. Kuva: THL

Lisää aiheesta:

Tuoreimmat uutiset koronaviruksesta