1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaasa

Vaasan sairaanhoitopiirin yhdeksästä uudesta koronatapauksesta peräti kahdeksan todettu Vaasassa – kaikki tuotu ulkopuolelta

Vaasan sairaanhoitopiirin koronatilanne pahenee uusien tartuntojen myötä. Päivän yhdeksästä tapauksesta peräti kahdeksan on todettu Vaasassa. Tapaukset ovat peräisin alueilta joissa koronatilanne on pahempi kuin Vaasan sairaanhoitopiirissä. Infektioylilääkäri Juha Salosta tilanne huolestuttaa.

Päivän koronatapauksista suurin osa todettiin Vaasassa. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Torstaina 29.7. Vaasan sairaanhoitopiiri ilmoitti yhdeksästä uudesta koronavirustapauksesta. Eilen luku oli kymmenen, mutta niistä suurin osa oli jatkotartuntoja Pietarsaaressa.

Nyt tartunnoista peräti kahdeksan on todettu Vaasassa, ja kaikki ovat uusia tapauksia. Infektioylilääkäri Juha Salosta tilanne huolestuttaa.

– Tapauksia on Suomessa liikkeellä ja edelleen kuvio on hyvin samanlainen, tartuntoja tulee ulkopuolelta ihmisiltä jotka ovat käyneet epidemia-alueilla, Salonen toteaa.

Uusimmat tartunnat ovat peräisin mm Helsingistä sekä Hangosta. Yksi tapauksista on todettu armeijapalvelusta suorittavalla.

Kohti kiihtymisvaihetta

Juha Salonen alleviivaa edelleen, että Vaasassa ei ole yhtään koronan takia sairaalahoidossa. Ainoa indikaattori, jonka mukaan ollaan menossa kohti kiihtymisvaihetta on ilmaantuvuusluku.

Uusimpien tapausten myötä ilmaantuvuusluku on nyt 33. Viimeksi se oli yhtä korkea huhtikuussa, jollon luku pahimmillaan oli 41 ennen trendin taittumista.

Koronanyrkki kokoontuu seuraavan kerran tulevana tiistaina, jolloin myös kiihtymisvaiheeseen siirtymiseen otetaan kantaa.

– Ollaanhan me kovaa vauhtia menossa kohti kiihtymisvaihetta. Jos luvut kääntyvät parempaan suuntaan, niin pysymme perustilassa. Jos luvut jatkavat nousuaan, niin joudumme kiihtymisvaiheeseen muiden Etelä-Suomen alueiden sairaanhoitopiirien kanssa.