1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. matkailu

Lapin kesä vetää hyvin matkailijoita

Kotimaan kesämatkailijat ovat löytäneet hyvin Lappiin. Kesäkuussa Lapissa yöpyi selvästi viime kesäkuuta enemmän matkailijoita.

Kesäkuu on kutsunut matkailijoita Lappiin. Kuvituskuva. Kuva: YLE / Hanna Holopainen

Lapin kesä on saanut uutta nostetta. Tilastokeskuksen tuore majoitustilasto (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että kesäkuussa Lapissa yöpyi 80 prosenttia enemmän matkailijoita kuin viime vuoden kesäkuussa. Kesämatkailun noste on täysin kotimaisten matkailijoiden ansiota.

Kemijärvellä kesäkuun yöpymisten määrä kolminkertaistui edellisvuoteen verrattuna. Kemijärvellä majoittujamäärät ovat kuitenkin vähäisiä Lapin muihin kaupunkeihin verrattuna.

Lapin kaupungeista seuraavaksi eniten matkailijamäärät kasvoivat Kemissä ja vähiten Rovaniemellä, jossa kuitenkin majoittui määrällisesti eniten matkailijoita.

Kesäkuun hyvä matkailijavirta ei kuitenkaan riitä nostamaan koko alkuvuoden majoituslukuja. Tammi-kesäkuun välisenä aikana Lapissa majoittui liki 31 prosenttia vähemmän ihmisiä, kuin vuotta aiemmin.

Eniten yöpymiset vähenivät Rovaniemellä (56,5%) ja Inarissa (50,9%). Kemissä yöpymiset vähenivät alkuvuonna 25,8 prosenttia.

Itä-Lappi on tässä tilastossa poikkeus. Alkuvuonna yöpymisiä kasvattivat Pelkosenniemi (56,9%), Salla (33,1%) ja Kemijärvi (22,1%).

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.