1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maastopalot

Pirkanmaan pelastuslaitos valmistelee virka-avun lähettämistä Kalajoelle

Avuksi on lähdössä myös sopimuspalokuntalaisia alueen vapaapalokunnista. Maanantaina havaittu palo on laajentunut 300 hehtaariin, eikä se vielä ole hallinnassa.

Kalajoella maanantaina havaittu palo on laajentunut 300 hehtaariin, eikä se vielä ole hallinnassa. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Pirkanmaan pelastuslaitokselta on pyydetty virka-apua Kalajoen metsäpalon sammuttamiseen.

Pelastuslaitos kertoo tiedotteessa, että se valmistelee henkilöstön lähettämistä parhaillaan. Avuksi on lähdössä myös sopimuspalokuntalaisia alueen vapaapalokunnista.

Avun kesto ja tarpeet selviävät myöhemmin.

Kalajoella maanantaina havaittu palo on laajentunut 300 hehtaariin, eikä se vielä ole hallinnassa. Puuskittainen tuuli aiheuttaa jälleen merkittävän riskin palon leviämiselle . Eilen tuuliolosuhteet yllättivät pelastustoimen ja palo pääsi leviämään. Pelastuslaitoksen mukaan palo ei tällä hetkellä välittömästi uhkaa asutusta.

Kalajoelle on lähetetty apujoukkoja eri puolilta maata. Yhteensä paloalueella oli torstaina päivällä pelastustöissä noin 250 henkilöä.

Palopaikalle on pyydetty myös virka-apua puolustusvoimilta ja rajavartiolaitokselta. Tänään paikalle on tulossa neljä pelastushelikopteria. Helikopteriapua tarjoaa lisäksi kaupallinen toimija. Kaukaisimmat apuvoimat tulevat Espoosta asti.

Lue enemmän:

Pelastajat jaksavat työskennellä Kalajoen paloalueella vapaaehtoisten toimittamien muonien voimalla

Kalajoen maastopalosta leviää sankka savu, joka näkyy pitkienkin matkojen päähän. Palosta lähtevä savupatsas kuvattuna 28.7.
Keskiviikkona iltapäivällä uudelleen leviämään lähteneessä Kalajoen maastopalossa tilanne on tällä hetkellä rauhallinen mutta edelleen vaikea.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.