1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Ylä-Savossa innostuttiin walk in -koronarokotuksista – uusia ajanvarauksettomia rokotuspäiviä tulossa useissa kunnissa

Iisalmen ja Kiuruveden ajanvarauksettomat koronarokotuspäivät olivat menestys. Ensi viikolla walk in -koronarokotuspäiviä järjestetään jokaisessa Ylä-Savon sote-kuntayhtymän kunnassa. Tapahtumissa jaetaan ensimmäisiä rokoteannoksia.

Tiistaina piikille pääsee Iisalmessa ja Sonkajärvellä, keskiviikkona Kiuruvedellä ja torstaina Vieremällä. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Ylä-Savon soten alueella on innostuttu walk in -koronarokotuksista ensimmäisten onnistuneiden kokeilujen jälkeen. Ajanvarauksettomat rokotuspäivät on jo pidetty Iisalmessa ja Kiuruvedellä, ja nyt niitä järjestetään liuta lisää.

Hyvien kokemusten innostamana koronarokotuksia tarjotaan ensi viikolla ilman ajanvarausta kaikissa Ylä-Savon sote-kuntayhtymän kunnissa.

Rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta tiistaina 3. elokuuta kello 16–20 Iisalmessa ja kello 11–16 Sonkajärvellä. Kiuruvedellä piikille pääsee keskiviikkona 4. elokuuta kello 8–16 ja Vieremällä torstaina 5. elokuuta kello 8–15.

Rokotukseen voivat tulla ilman ajanvarausta kaikki alueen yli 16-vuotiaat asukkaat sekä 12–15-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat lapset ja nuoret.

Ilman ajanvarausta annetaan vain ensimmäisiä koronarokotuksia, eli tehosterokotteita ei tuolloin jaeta.

Walk in -koronarokotuspäivillä halutaan tarjota helppo tapa tulla rokotukselle itselle sopivana ajankohtana. Ylä-Savon soten mukaan ensi viikolla otetut rokotukset ehtivät kehittää vasta-aineet juuri ennen koulujen alkua. Toiveena onkin, että etenkin nuoret käyttäisivät mahdollisuutta nyt hyväkseen.

Rokotuksille tulijoita pyydetään käyttämään maskia sekä ottamaan mukaansa henkilö- tai kelakortin.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.