Hyppää sisältöön

Pohjalaisvesistöissä sinilevää

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella on havaittu sinilevää kuuden valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikalla. Levää havaittiin runsaasti Kuortaneenjärvellä ja Kaskisten edustalla.

Sinileväpitoista vettä ei tule käyttää sauna-, pesu- tai kasteluvetenä (Arkistokuva). Kuva: Kare Lehtonen / Yle

Tällä viikolla Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella on havaittu sinilevää kuuden valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikalla. Lisäksi kansalaishavaintoja on saatu useasta paikasta.

Runsaasti levää on havaittu Kaskisten edustalla Klobbskäretissä, Kaukaluodon Kåtavikenissä Mustasaaressa, Skatan pienvenesatamassa Monäsvikenissä, Pietarsaaren edustalla Kåtaflaganilla, Evijärven Karhusaaren luona ja Limajärven Kompanniemellä.

Hieman levää havaittiin Luodonjärvellä, Evijärvellä Sillankorvan leirintäalueella, Ähtärinjärvellä Kylmälahden havaintopisteellä, Peränteen venevalkaman havaintopisteellä Ähtärissä, Norra Heplotan itärannalla Monåfjärden-Kalotfjärdenissä, Kuortaneenjärven Puodinkedonlahdella ja Kokkolan edustalla Hopeakiven satamassa.

Sinileväepäilyn kohdatessa on hyvä noudattaa aina erityistä varovaisuutta. Sinileväpitoista vettä ei tule käyttää sauna-, pesu- tai kasteluvetenä. Myöskin pienet lapset ja lemmikkieläimet on pidettävä poissa leväpitoisesta veden lähettyviltä

Uutisia läheltäsi -kirje kertoo sinulle uutiset lähiseudultasi – tilaa se sähköpostiisi tästä (siirryt toiseen palveluun)