1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronatartuntoja on nyt Pohjois-Karjalassa enemmän kuin kertaakaan aiemmin koko pandemian aikana – ravintolarajoitukset palaavat

Viimeisen viikon aikana maakunnassa on todettu enemmän korotartuntoja kuin millään aiemmalla viikolla koko pandemian aikana. Uusi tartuntoja todettiin peräti kahdeksalla paikkakunnalla. Koronavirus leviää nyt voimakkaasti etenkin nuorten aikuisten keskuudessa.

Koronavirus leviää nyt voimakkaasti etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Kuva: Unsplash

Koronatilanne pahenee Pohjois-Karjalassa. Viimeisen viikon aikana maakunnassa on todettu enemmän korotartuntoja kuin millään aiemmalla viikolla koko pandemian aikana.

Viime viikolla Pohjois-Karjalassa uusia tartuntoja todettiin yhteensä 75, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 45.

Tartuntoja todettiin Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa ja Polvijärvellä.

Siun sote kertoo tiedotteessaan tilanteen olevan vakava.

Koronavirus leviää nyt voimakkaasti etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Siun soten altistumispaikkalistauksessa (siirryt toiseen palveluun) on kymmeniä kohteita.

Kiihtymisvaihe tuo mukanaan rajoituksia

Valtioneuvosto muutti eilen ravintoloiden toimintaa koskevaa asetusta. Kiihtymisvaiheen alueilla saa anniskella puoleenyöhön ja pitää ovia auki aamuyhteen saakka. Ruokaravintoloissa kolme neljästä asiakaspaikasta on käytössä, anniskeluravintoloissa vain puolet.

Kiihtymisvaiheessa olevassa Pohjois-Karjalassa muutos tarkoittaa sitä, että ravintolat saavat olla avoinna klo 05–01 ja anniskelu on sallittu klo 07–24.

Asetus tulee voimaan huomenna.

Itä-Suomen aluehallintovirasto lykkäsi kokoontumisrajoituksia koskevaa päätöstään ensi viikon maanantaihin. Alun perin päätös oli määrä tehdä eilen torstaina.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.