Hyppää sisältöön

Kajaanilaiskasvatti Elias Juonetar pohjoisen toivona Kuninkuusravien pääkilpailussa

Kuninkuusravit juostaan Seinäjoella viikonvaihteessa. Pohjoisen ainoa hevonen tapahtuman pääkilpailussa on Kajaanissa syntynyt Elias Juonetar. Kymmenvuotias tamma tavoittelee kisassa kuningattaren kruunua.

Elias Juonetar on tienannut tähän mennessä reilut 73 000 euroa. Viikonvaihteessa se kilpailee Kuninkuusravien ravikuningattaren kruunusta. Kuva: Ida Laine

Elias Juonetar on Kainuun ammattiopiston kasvatti ja sen kilpailuoikeuden on liisannut Talli Juonikkaat. Yksi kimpassa mukana olevista on opettajana aiemmin työskennellyt kajaanilainen Seppo Sivonen. Hän on seurannut Seppälän koulutilalla 10 vuotta sitten syntyneen tamman kehittymistä alusta lähtien.

– Minulla oli niin hyvä tuuri, että oppilasryhmäni olivat Seppälässä jo silloin, kun Elias Juonettaren emä odotti sitä. Odotusarvot olivat korkealla, sillä emän edellinen varsa, Elias Intomieli, kilpaili Kuninkuusraveissa oriitten puolella.

Sivonen myöntää jännittävänsä viikonloppua. Kuninkuusravit näyttivät vielä kuukausi sitten jäävän väliin, kun Elias Juonetar sairastui yskään. Sivosen mukaan eläinlääkärit ennättivät kuitenkin hoitaa hevosen kuntoon, ja nyt odotukset ovat hyvät.

– Hevoshommissa on aina takapiru olemassa ja niin oli nytkin. Keskivaiheelle sitä odotamme, koska räkätauti vei sen kuntoa jonkin verran alaspäin. On kuitenkin kunnia olla siellä, se on kova sana.

Kuninkuusravit ravataan viikonvaihteessa Seinäjoella. Pohjoisen ainoa hevonen ravien pääkilpailuissa on Kajaanissa syntynyt tamma Elias Juonetar. Kymmenvuotias hevonen tavoittelee kuningattaren kruunua. Hevosen taustalla on pääasiassa opettajista koostuva kimppa. Yksi heistä on kajaanilainen Seppo Sivonen, joka on seurannut hevosta aivan alusta saakka. Arto Loukasmäki haastattelee.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.