1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. konkurssi

KSML: Töysän Linja hakeutui konkurssiin

Muun muassa Jyväskylästä Keuruun ja Kokkolan suuntaan vuoroja ajanut Töysän Linja on hakeutunut konkurssiin. Taustalla on kannattavuuden lasku, koronapandemian seurauksesta yhtiön toiminta oli tappiollista.

Töysän Linja on perustettu vuonna 1934. Kuva: Salla Syvänen / Yle

Keskisuomalainen kuljetusyhtiö Töysän Linja on hakeutunut konkurssiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen. (siirryt toiseen palveluun)

Yritys on jättänyt Keskisuomalaisen mukaan omaehtoisen konkurssihakemuksen Keski-Suomen käräjäoikeudelle torstaina. Myös tytäryhtiö Matka-Töysän toiminta päättyy.

Vuonna 1934 perustetulla Töysän Linjalla on toimitilat Keuruulla ja Karstulassa. Yhtiö on hoitanut tilausajoliikennettä Suomessa ja ulkomailla sekä linjaliikennettä laajasti Keski-Suomen alueella. Töysän Linja on ajanut vuoroja muun muassa Jyväskylästä Keuruun ja Kokkolan suuntaan. Yrityksessä työskentelee 35 työntekijää.

Keskisuomalaisen mukaan konkurssin taustalla on kannattavuuden lasku. 2000-luvulla alentuneet katteet ja omatoimimatkailun myötä supistunut liiketoiminta ajoivat yhtiön ahtaalle. Koronapandemia taas ajoi toiminnan tappiolliseksi ja yrityksen maksukyvyttömäksi.

– Pyrimme löytämään tilanteeseen vaihtoehtoja eri reittejä, mutta valitettavasti saadut tuet ja rahoittajilta tilanteeseen saatu tuki eivät riittäneet, vaan jouduimme hakemaan yhtiön konkurssiin, Töysän Linjan omistaja ja toimitusjohtaja Risto Töysä kommentoi Keskisuomalaiselle.

Töysän Linja ajaa Jyväskylän ja Keuruun välillä viimeisen vuoronsa tänään perjantaina. Jyväskylä–Karstula–Kokkola -reitti ajetaan viimeisen kerran maanantaina.

Uutista päivitetty 30.7.2021 klo 14.37: Lisätty tiedot viimeisistä ajettavista vuoroista.