Frisbeegolfin suosio yllätti Kempeleessä – nyt haaveissa on uusi yksityisen omistama, aiempaa monipuolisempi harrastusalue

Eri tasoisille harrastajille tarkoitettu frisbeegolfalue voisi toteutua, jos Kempeleen kunnalla on tarjota käyttöön maata riittävän keskeiseltä paikalta. Neuvottelut ovat jo käynnistyneet ja jatkuvat kesälomien jälkeen.

Korona-aika kasvatti frisbeegolfin suosiota. Kempeleessä on jo kaksi aluetta lajia varten, ja kolmas kyläyhdistyksen pitämä pieni rata. Silti harrastuspaikat ruuhkautuvat päivittäin. Kuva: Yle/ Patric Westerlund

Kempeleessä frisbeegolf-harrastus on niin suosittua, että kunnassa jo olemassa olevilla radoilla on ruuhkaa.

Kempeleen Frisbeeseura on haaveillut kolmannen frisbeegolfalueen saamisesta Linnakankaalle, johon kunta on suunnitellut matkailu- ja virkistysaluetta. Nyt myös yksityinen toimija on lähtenyt käymään neuvotteluja kunnan kanssa aiempaa monipuolisemman frisbeegolfradaston toteuttamisesta.

Hanke voisi toteutua, jos kunnalla on tarjota maata uutta harrastuspaikkaa varten.

Kunnanjohtaja Tuomas Lohen mukaan parhaillaan kartoitetaan, löytyisikö yksityiselle toimijalle maata riittävän keskeiseltä paikalta. Yrittäjäksi haluava on pohtinut tahollaan hankkeen kannattavuutta.

Lohen mukaan asiasta kokoonnutaan keskustelemaan seuraavan kerran kesälomien jälkeen.

Haaveissa oleva yksityinen frisbeegolfalue olisi tarkoitettu eri tasoisille lajin harrastajille. Käytöstä perittäisiin maksua, mutta suunnitelmissa on myös perheille tarkoitettu ilmainen harjoitusrata.

Kempeleessä on tehty myös valtuustoaloite uudesta kunnallisesta frisbeegolfradasta.

Lisää harjoittelumaastoa tarvittaisiin jo sen vuoksi, että nyt ratakierrokset venyvät liian pitkiksi jonojen vuoksi.

– Lajin suosio on varmasti yllättänyt kaikki. Radan kiertäminen menee hitaaksi. Ruuhkattoman radan voi kiertää 1,5 tunnissa, mutta nyt esimerkiksi Köykkyrin radalla se voi kestää päivällä kestää 3–4 tuntia, kertoo Kempeleen frisbeeseuran puheenjohtaja Ari Korpela.

Köykkyrin frisbeegolfalueen lisäksi Sarkkirannassa on perheille tarkoitettu frisbeegolfrata. Lisäksi Vihiluodon kyläyhdistyksellä on pieni frisbeegolfin harrastuspaikka.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.