Hyppää sisältöön

Kesän hellelukemat Jokioisten mittausasemalla hulppeita

Hellepäiviä Ilmatieteen laitoksen Jokioisten havaintoasemalla mitattiin kesä- ja heinäkuussa yhteensä reilut 30. Molempien kuukausien keskilämpötilat olivat useita asteita korkeammat kuin keskimäärin.

Kuuminta Jokioisilla oli juuri juhannuksen alla. Kuva: Silja Viitala / Yle

Kulunut heinäkuu on ollut Ilmatieteen laitoksen Jokioisten mittauksissa poikkeuksellisen lämmin. Heinäkuun keskilämpötila on havaintoasemalla ollut 20,2 astetta. Vastaavasti keskilämpötila Jokioisilla kolmenkymmenen vuoden jaksossa on 16,7.

Kesä- ja heinäkuusta näyttää muodostuvan yksi Jokioisten mittaushistorian lämpimimmistä jaksoista. Poikkeama keskiarvoon on 4,1 astetta.

Hellepäiviä kesä- ja heinäkuun aikana Ilmatieteen laitoksen Jokioisten havaintoasemalla mitattu yhteensä 31. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että määrä on niin suuri, että hellepäivien lukumäärässä saattaa tulla Jokioisten mittaushistorian ennätys. Tässä kuussa tähän asti Jokioisilla on mitattu 21 hellepäivää. Helleraja on 25,1 astetta.

Kesäkuun kuumin päivä Jokioisilla oli 22.6., jolloin mitattiin 32,1 astetta lämmintä. Heinäkuun kuumin päivä oli 10.7. Tuolloin mittari kipusi 32 asteeseen.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.