1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kokoontumisrajoitukset astuvat voimaan Jämsässä ensi viikolla –TAYS: altistumisia useilla huoltoasemilla

Kokoontumisrajoitukset otetaan käyttöön Pirkanmaalla ensi viikon torstaina. Tampereen yliopistollinen sairaala Tays kertoi Twitterissä, että Jämsässä on voinut altistua koronalle useilla huoltoasemilla viime viikonloppuna. 

Kokoontumisrajoitukset astuvat voimaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ensi torstaina. Kuvituskuva. Kuva: Miikka Varila / Yle

Kokoontumisrajoitukset otetaan uudelleen käyttöön Pirkanmaalla ensi viikon torstaina. Aluehallintovirasto kertoi päätöksestään tänään. Päätös koskee myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueeseen kuuluvaa Jämsää. Rajoitukset ovat voimassa 29.8.2021 asti.

Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, ja alueen epidemiatilanne on huonontunut nopeasti.

Aluehallintoviraston ohjeiden mukaan yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä. Ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää, jos osallistujamäärä on enintään 50 henkilöä.

Edellä mainittuja osallistujamääriä ylittäviä tilaisuuksia voi järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia ohjeita.

Viikonlopun aikana useita altistumispaikkoja

Tampereen yliopistollinen sairaala Tays kertoi perjantaina Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että Jämsässä on voinut altistua koronalle useilla huoltoasemilla viime viikonlopun aikana.

Mahdollisia altistumista on voinut tapahtua Jämsän Shellillä lauantaina 24.7. noin kello 03–04 , Patalahden Teboililla kello 17–17.40 ja Länkipohjan Nesteellä kello 18.15–18.45

Myös sunnuntaina 25.7. klo 01–01.15 on voinut altistua koronalle Jämsän Shellillä.

Lue lisää: Pirkanmaalla tiukennettiin määräyksiä turvaväleistä ja kokoontumisista – Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto haluavat turvata koulujen alkua