Ruokapankki kaipaa vapaaehtoisia jakamaan avustuskasseja Seinäjoella – muutaman kerran kuukaudessa, omien voimien mukaan

Seinäjoen evankelis-luterilaisen seurakunnan ruoka-apu on kesätauolla. Elokuussa toiminnan alkaessa vapaaehtoisia tarvitaan toimittamaan avustuskasseja ihmisten koteihin.

Seinäjoen seurakunnan ruoka-apua toimitetaan tarvitsijoille tiistaisin ja torstaisin. Vapaaehtoiset auttavat mahdollisuuksiensa mukaan. (Kuvituskuva) Kuva: Sebastian Björklund / Yle

Seinäjoella evankelis-luterilaisen seurakunnan ruokapankki kaipaa elintarvikekassien viejiä avun tarvitsijoille.

Seurakunnasta kerrotaan, että kaikilla ei ole mahdollisuutta hakea ruokakassia itse esimerkiksi sairauden vuoksi.

Tällä hetkellä seurakunnan ruokapankki on kesätauolla, mutta vapaaehtoisia tarvitaan jälleen elokuun puolivälistä alkaen, kun se taas avataan.

Seinäjoen ruokapankki on jakanut keskimäärin 50-60 ruokakassia yhdellä jakokerralla, mutta korona-aikana määrä on kasvanut parillakymmenellä kassilla.

– Ruoka-apua tarvitaan kesätauonkin aikana. Akuuteissa tilanteissa autamme tapauskohtaisesti esimerkiksi lahjakorteilla. Meillä on iso vapaaehtoistoimijoiden joukko. Kesätauko mahdollistaa sen, että hekin saavat taukoa vapaaehtoistyöstään, toteaa Seinäjoen seurakunnan diakoniajohtaja Otto Savolainen.

Muutama kerta kuussa

Ruokapankin kassien viennit tapahtuvat tiistaisin ja torstaisin.

Yksi vapaaehtoinen vie kuukaudessa kasseja yhdestä neljään kertaa riippuen viejän omista mahdollisuuksista.

Diakoniatoimisto tiedustelee pari päivää aikaisemmin, onko vapaaehtoisella kulloinkin mahdollisuuksia toimittaa ruokakasseja kotiin saakka.

Savolaisen mukaan ruokakassien viejiä on tällä hetkellä puolenkymmentä.

- Jokainen jakoviikko on vähän erilainen, joten mukaan talkoisiin mahtuu.

Ruokapankki auttaa jakamalla ruokakasseja kaikkein heikommassa asemassa oleville perheille ja yksin asuville.