1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieliikennekuolemat

Nuoria kuolee liikenteessä joka kesä liikaa, tässä kolme keinoa onnettomuuksien ehkäisyyn

Nuorten onnettomuuksien taustalla on usein riskikäyttäytymistä, kuten ylinopeutta ja alkoholin käyttöä. Kaikkiaan vakavien onnettomuuksien määrä on laskenut kymmenen viime vuoden aikana, mutta liikennekuolemien määrä on edelleen kestämätön.

Kesäkuun aikana liikenneonnettomuuksissa kuoli 15 ihmistä, joista kuusi oli 15–24-vuotiaita. Kuva: Tomi Hirvinen / Lehtikuva

Nuorten vakavat liikenneonnettomuudet ovat nousseet jälleen esille kesän aikana.

Keski-Suomessa sattui varhain sunnuntaiaamuna liikenneonnettomuus, jossa kuoli nuori aikuinen. Viime viikolla alle 20-vuotias nuori kuoli ulosajossa Järvenpäässä.

Aiemmin heinäkuussa kolme ihmistä kuoli kahden moottooripyörän törmäyksessä Päijät-Hämeessä. Ylen tietojen mukaan yksi kuolleista oli 15-vuotias.

Yle kysyi Liikenneturvan toimitusjohtajalta Pasi Anteroiselta, miten nuorten liikenneonnettomuuksia voitaisiin ennaltaehkäistä. Kolmen kohdan lista löytyy jutun lopusta.

Jutussa ei puhuta yksittäisistä onnettomuuksista, vaan jutun tiedot koskevat nuorten onnettomuuksia yleisesti.

Liikenneturvan toimitusjohtajan Pasi Anteroisen mukaan vakavien onnettomuuksien määrää pitäisi pystyä vähentämään nopeammin. Kuva: Markku Rantala / Yle

Anteroisen mukaan nuorten kuskien liikenneonnettomuudet ajoittuvat tyypillisesti kesäviikonloppuihin ja yöaikaan. Usein onnettomuuksien taustatekijöinä on ylinopeutta, alkoholin käyttöä tai muuta riskikäyttäytymistä, joka ei kuulu liikenteeseen.

Yksi tyypillinen piirre, jota ei näy muiden ikäluokkien onnettomuuksissa, on ryhmäpaineen merkitys. Pahimmillaan nuorten liikenneonnettomuudet ovat sellaisia, joissa on mukana useita nuoria.

– Joukossa tyhmyys tiivistyy. Silti on todettava, että valtaosa nuorista käyttäytyy liikenteessä turvallisesti ja riskikäyttäytyminen koskee vain pientä osaa kuskeista, Anteroinen sanoo.

Kuolemaan johtavia onnettomuuksia edelleen liikaa

Nuoret kuljettajat ovat yliedustettuina teillä tapahtuvien onnettomuuksien tilastoissa. Vuosina 2016–2020 tieliikenteessä kuolleista 18 prosenttia oli iältään 15–24-vuotiaita.

Kaikkiaan ikäluokan vakavat onnettomuudet ovat vähentyneet viime vuosikymmeninä.

Kymmenen viime vuoden aikana 15–24-vuotiaiden liikennekuolemien määrä on vähentynyt 40:llä prosentilla. Loukkaantumisten määrä on puolittunut vastaavana aikana.

– Kehitys on oikeansuuntaista, mutta hidasta. Liikennekuolemien määrä on edelleen kestämätön, Pasi Anteroinen sanoo.

Autokoulujen kehittäminen ehkäisee onnettomuuksia

Liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee parhaillaan uutta strategiaa (siirryt toiseen palveluun)liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Se tavoittelee liikennekuolemien ja vakavien loukkaantumisten puolittumista vuoteen 2030 mennessä.

Anteroinen nostaa parhaillaan lausuntokierroksella olevasta luonnoksesta esiin kolme pääkeinoa, joilla nuorten onnettomuuksiin voitaisiin puuttua.

  1. Liikennekasvatus. Liikennekasvatus lähtee liikkeelle jo esikoulusta, mutta oppilaitosten kiinnostus ja keinot kasvatukseen vähenevät yläkoulun ja toisen asteen aikana. Strategian mukaan liikennekasvatus pitäisi sisällyttää opetussuunnitelmiin.
  2. Autokoulujen kehittäminen. Autokouluissa pitäisi kiinnittää nykyistä enemmän huomiota oikeanlaisen asenteen opettamiseen. Nuorten riskialtis ajaminen ei ole usein kiinni teknisestä ajotaidosta, vaan impulsiivisuudesta tai asenteesta.
  3. Poliisivalvonta. Poliiseilla pitäisi olla riittävät resurssit valvoa liikennettä. Poliisi voi myös valistaa kuljettajia oikeanlaisesta liikennekäyttäytymisestä.

Lue myös:

Useita kuollut nuorten autokolareissa, joissa on neljä samanlaista piirrettä – epäilyt hurjastelusta ja päihteistä yhdistävät tapauksia

Liikennekuolemien vähentämistavoitteesta jäädään tänäkin vuonna kauas – "Suomalaisessa kesäyössä on ihan liikaa nuorten liikenneonnettomuuksia"