Hailuodosta pohjoiseen lähteneet veneilijät joutuivat merihätään ukkosen vuoksi myöhään sunnuntai-iltana – seuruetta etsittiin tunteja

Hailuodosta lähtenyttä veneseuruetta etsittiin usean yksikön voimin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Perämereltä. Alukseen pääsi vettä ukkosrintaman alla ja sijaintiedot katosivat. Pelastetut olivat olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Kuva: Yle

Hailuodosta lähteneitä veneilijöitä pelastettiin merihädästä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Perämerellä, veneilyseurue oli joutunut pulaan alueella jyllänneen ukkosrintaman vuoksi.

Tieto veneseurueen vaikeuksista tuli rajavartiolaitokselle myöhään sunnuntai-iltana.

Kemi–Torniota kohti matkalla ollut alus oli hörpännyt runsaista määriä pärskevettä. Veneilijät menettivät myös sijaintitiedot ja alusta etsittiin laajalta alueelta.

Vene ja sen matkustajat löydettiin myöhemmin tuuliajolta noin 27 kilometrin etäisyydeltä ennen aamukolmea. Henkilöt olivat olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa.

Useita yksiköitä etsi merihätään joutuneita henkilöitä. Rajavartiolaitokseen Turun meripelastuskeskus hälytti tehtävään Lapin pelastuslaitoksen veneyksikön, Virpiniemen merivartioaseman partioveneen sekä Rovaniemen tukikohdan meripelastushelikopterin. Myös hinaaja Jääsalo osallistui etsintään.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.