1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Turun kaupungin rokotuspisteenä toimiminen on ollut iso apu messukeskukselle tapahtumien puuttuessa, mutta jättitiliä sillä ei tehdä

Turun kaupungin rokotukset siirtyvät parin viikon kuluttua osoitteeseen Satakunnantie 105. Messukeskus uskoo, että tapahtumat palaavat ohjelmistoon tänä syksynä.

Turun messukeskus on ollut kaupungin koronarokotuspisteenä. Kuva: Linus Hoffman/Yle

Koronarokotukset ovat olleet tärkeä tuki muuten tyhjänä olleelle Turun messukeskukselle. Valtavia rahavirtoja rokottaminen ei kuitenkaan ole tuonut.

Messuhallien auki pitämisestä aiheutuvat kustannukset syövät tulot, kun kaikki muu tapahtumien järjestämiseen liittyvät tulot, kuten näytteilleasettajien maksut ja kävijöiden ravintolapalvelut, jäävät rokotuksista saamatta.

Turun messukeskuksen toimitusjohtajan Marja Pekkasen mukaan toiminta on tuonut liikevaihtoa, mutta kun tilan kustannukset ovat samaan aikaan suuret.

– Ainakaan negatiiviselle puolelle ei jäädä. Plus miinus nolla taitaa itse asiassa olla lopputulos, mutta hienoa että tilalle on ollut käyttöä, Pekkanen sanoo.

Turun kaupungin rokotukset siirtyvät 16.8. messukeskuksesta SPR:n Kontin entisiin tiloihin osoitteeseen Satakunnantie 105.

Messukeskuksessa rokotuksia annetaan 13.8. asti.