1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. maastopalot

Kalajoen metsäpalon leviäminen pysäytetty, sammutushenkilöstön ja -kaluston määrä minimiin

Tiistaipäiväksi luvattu sade helpottaa edelleen sammutustöitä, sateen vuoksi puuskainen tuulikaan ei vaikeuttane tilannetta. Keskiviikkona tuulien odotetaan taas voimistuvan. Tiistaina henkilöstön määrää aiotaan vähentää, mutta sammuttajat saadaan takaisin nopealla aikataululla.

Tiisttain tuuliolosuhteet voivat vielä muuttaa nyt hyvin hallinnassa olevaa tilannetta Kalajoen metsäpaloalueella. Kalajoella on palanut yhteensä 300 hehtaaria metsää. Kuva: Aki Paavola / Lehtikuva

Kalajoen metsäpaloalueella tilanne on tiistaiaamuna 3. elokuuta vakaa ja rauhallinen. Maastopalon leviäminen saatiin pysähtymään sunnuntaina ja maanantaina sen leviämisriski on koko ajan pienentynyt. Vesisade on nyt kastellut paloaluetta ja sitä ympäröivää maastoa.

Sammutuskalustoa on jo siirretty sivuun ja esimerkiksi Puolustusvoimien virka-apuosasto on nyt poistunut paikalta. Tiistaina aamupäivällä arvioidaan kuinka paljon henkilöstöä jatkossa tarvitaan.

Alueelle ollaan edelleen saamassa runsaita vesisateita, sateen vuoksi puuskainen tuulikaan ei vaikeuttane sammutustöitä.

Keskiviikkona henkilöstöresursseja saatetaan tarvita tiistaita enemmän, kun sään odotetaan poutaantuvan ja samalla tuuli voimistuu.

Pelastushenkilöstöä saadaan paikalle tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Viikko sitten syttyneen palon sammutus jatkuu vielä ainakin tämän viikon. Välitöntä evakuointivaaraa lähialueen asukkaille ei nyt ole.

Sammutustöiden vuoksi tietä Kannuksen ja Alavieskan välillä on jouduttu sulkemaan Korvenkylä–Rautio-osuudelta. Liikkuminen tiellä on estetty muilta kuin pelastusajoneuvoilta.

Juttua on päivitetty tiistaina 3.8. aamukahdeksalta saaduilla tiedoilla.