1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronakaranteeni

THL suosittelee karanteenin lyhentämistä kymmeneen vuorokauteen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivittää suosituksensa koronavirukselle altistuneen karanteenista. Suosituksen mukaan karanteenin keston voi lyhentää 14 vuorokaudesta kymmeneen.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että koronakaranteenin kestoa lyhennettäisiin kymmeneen vuorokauteen.

Tähän asti suositus on ollut 14 vuorokautta. THL:n suositus ei koske karanteeneja, jotka on aloitettu ennen uuden suosituksen astumista voimaan tänään 2. elokuuta. Koronaan sairastuneen eristysaika ei muutu.

Altistuneen karanteenin voi purkaa myös, jos kuudennen karanteenipäivän jälkeinen testi on negatiivinen. Päätöksen karanteenin kestosta tekee tartuntatautilääkäri.

Suositusta muutetaan, koska lyhyempi karanteeniaika on osoittautunut riittäväksi. THL toteaa tiedotteessaan, että perusoikeuksia voi rajoittaa vain lakiin perustuen ja välttämättömistä syistä.

Muutoksen jälkeenkin altistuneiden on seurattava oireiden ilmaantumista 14 päivän ajan altistumisesta.

Lue lisää aiheesta:

Moni pelkää karanteenin joutumista enemmän kuin koronatartuntaa: THL vilauttaa karanteenin lyhentämistä: "Onhan se 14 päivää pitkä aika"

Tuoreimmat uutiset koronavirustilanteesta voit lukea Ylen seurannasta.