Hyppää sisältöön

Kanta-Hämeeseen veronpalautuksia 29 miljoonaa euroa, mätkyjä maksetaan kuusi miljoonaa

Vuoden isoin erä veronpalautuksia maksetaan tileille tiistaina 3. elokuuta. Jäännösverojen eli mätkyjen ensimmäinen eräpäivä oli jo maanantaina.

Ajantasaiset maksutiedot löytyvät verotuspäätöksestä ja OmaVerosta. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Tällä viikolla valtaosa saa veronpalautuksensa. Verotuksen ”superviikolla” ovat myös jäännösveron ja kiinteistöveron eräpäivät.

Kanta-Hämeessä palautuksia maksetaan yhteensä noin 29 miljoonaa euroa 63 311 asiakkaalle ja keskimääräinen palautus on 457 euroa.

Palautuksia maksetaan pitkin tiistaipäivää.

– Jos veronpalautuksia ei näy tilillä vielä aamulla, kannattaa odottaa ja tarkistaa tilanne illalla uudestaan. Jos veronpalautukset eivät sittenkään ole tilillä, maksupäivä on voinut siirtyä, muistuttaa ylitarkastaja Juha Villman Verohalinnon tiedotteessa.

Veronpalautusten maksupäivä voi siirtyä, jos asiakas tai hänen puolisonsa on täydentänyt esitäytettyä veroilmoitusta tai jos Verohallinto on saanut verotukseen vaikuttavia tietoja muualta, kuten työnantajalta tai pankilta.

Verotuspäätöksellä ilmoitettu veronpalautus voi jäädä myös saamatta, jos sitä on tarvittu verojen tai ulosotossa olevien muiden velkojen maksuksi.

Ensimmäiset veronpalautukset maksettiin jo heinäkuussa. Palautuksia maksetaan koko syksyn ajan kerran kuussa sitä mukaa, kun asiakkaiden verotus valmistuu. Valtaosalle veronpalautukset maksetaan nyt elokuun erässä.

Mätkyjä Kanta-Hämeessä 9 400:lle

Maanantaina oli jäännösveron eli kansanomaisemmin mätkyjen ensimmäisen maksuerän eräpäivä. Jäännösveroja on Kanta-Hämeessä määrätty noin kuusi miljoonaa euroa 9 400 asiakkaalle jolloin ensimmäisen erän keskiarvo on 317 euroa.

Toinen puolikas erääntyy lokakuussa. Tällä viikolla on myös kiinteistöveron eräpäivä, se erääntyy maksettavaksi perjantaina 6. elokuuta.

Jos veronpalautukset ja kiinteistöveron eräpäivä osuvat asiakkaalla samalle viikolle, kiinteistöveroa ei kuitata automaattisesti maksetuksi veronpalautuksista. Asiakkaan tulee siis maksaa kiinteistövero erikseen itse.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.