1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Pimeässä verkossa lymyää rikollisten työnvälityspalsta, Pekingissä torjutaan koronaa kovin keinoin, pyörää voi joutua odottamaan pitkään

Kerromme päivän uutiset ja puheenaiheet nopeasti.

Toimittaja seurasi elämää pimeän verkon työmarkkinoilla kolmen kuukauden ajan. Kuva: Eetu Pietarinen / Yle

Tällä palstalla huumekauppiaat, huijarit ja palkkamurhaaja tarjoavat palveluksiaan

Tor-verkon suojissa pimeässä netissä toimii työnhakupalsta, jolla ei rekrytoida puhelinmyyjiä. Siellä tarjotaan rikollisia töitä. Toimittaja seurasi elämää pimeän verkon työmarkkinoilla kolmen kuukauden ajan.

Toimittajamme myös kokeili hakea töitä pimeän verkon työmarkkinoilta ja pian puhelimeen kilahtikin ääniviesti.

Sopivaa pyörämallia voi joutua odottamaan kaksi vuotta

Antti Mäkikallio pitää pyöräkauppaa Rovaniemen keskustassa. Kesän aikana myydyistä sähköpyöristä valtaosa on mennyt työsuhdepyöriksi. Kuva: Annu Passoja / Yle

Laukalle lähtenyt polkupyöräkauppa ei näytä hidastumisen merkkejä. Suosituimpia malleja voi joutua odottamaan jopa pari vuotta, sillä kysyntä on maailmanlaajuisesti kovaa eivätkä osavalmistajat pysty siihen vastaamaan uusista tehtaista huolimatta. Kokenut pyöräkauppias ei ole nähnyt tällaista tilannetta vielä koskaan.

"Pekingiä tulee suojella kuolemaan asti" – Kiinassa miljoonia kotikarateenissa

Hallituksen työntekijät desinfioivat asuinkorttelia Yantain kaupungissa sunnuntaina. Kuva: Getty Images

Kiina on kertonut koronan deltamuunnoksen levinneen Pekingiin ja ainakin viiteen maakuntaan. Kymmenessä päivässä maassa on raportoitu yli 350 koronavirustapausta. Muunnoksen leviäminen yritetään nyt tyrehdyttää kovin keinoin.

Esimerkiksi Pekingin viranomaisten mukaan pääkaupunkia tulee nyt suojella kuolemaan asti säästämättä kustannuksissa.

Tänään veronpalautuksia kahdelle miljoonalle

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Tänään maksetaan veronpalautuksia kahdelle miljoonalle ihmiselle yhteensä noin 990 miljoonaa euroa. Ensimmäiset veronpalautukset maksettiin jo heinäkuussa, jolloin noin 150 000 sai palautuksia. Verohallinto muistuttaa, että palautukset eivät ilmesty kaikkien tileille heti aamulla, vaan tämän päivän aikana. Osa saa veronpalautuksensa vasta syksymmällä.

Tokiossa Arvi Savolaisella ja Mira Potkosella mahdollisuudet mitaliin

Painija Arvi Savolainen kuvattuna Tokion olympialaisissa 2.8. Savolainen painii tänään pronssista. Kuva: Lehtikuva

Kreikkalais-roomalaisen painin 97-kilon sarjan keräilyerissä Suomen Arvi Savolainen voitti aamulla kirgisialaisen Uzur Dzhuzupbekovin 4–1. Savolainen etenee pronssiotteluun, joka käydään tänään 13.30 alkavassa mitalisessiossa.

Mitalimahdollisuus on myös nyrkkeilijä Mira Potkosella, joka kohtaa kello 11.15. Turkin Esra Yildizin nyrkkeilyn 60-kiloisten sarjan puolivälierissä. Voitolla Potkonen on kiinni mitalissa.

Yle seuraa Tokion olympialaisia hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Itä-Suomessa sataa runsaimmin

Kuva: Seija Paasonen / Yle

Tiistaina sataa itäisessä Suomessa. Kainuussa ja Koillismaalla vettä voi kertyä yli 50 mm vuorokaudessa. Pohjoistuuli on voimakasta. Muualla maassa voi tulla yksittäisiä sadekuuroja. Lämpötila on alle 20:n asteen eteläistä Suomea myöten.

Lue lisää Ylen sääsivuilta.