1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähkö

Kajavella ja Loisteella valmistaudutaan muutokseen, ensin vaihtui toimitusjohtaja

Loiste-yhtiöiden sähköverkkoliiketoiminnan johtajaksi ja Kajave Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty energia-alan muutoksissa aiemmin toiminut Timo Jutila. Jutila korvaa Loisteen ja Kajaven toimitusjohtajan tehtävät jättävän Heikki Juntusen.

Loiste-yhtiöiden sähköverkkoliiketoiminnassa ja Kajaven tulevaisuudessa häämöttävät muutokset. Kuva: Antti Tauriainen / Yle

Loiste-yhtiöiden sähköverkkoliiketoiminnan johtajaksi ja Kajave Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Timo Jutila.

Toimitusjohtajana aiemmin toiminut Heikki Juntunen on jättänyt Loisteen ja Kajaven toimitusjohtajan tehtävät elokuun alusta.

Jutila on viimeisen parin vuoden ajan työskennellyt konsulttina useissa ylimmän johdon muutoshankkeissa. Hänellä on kokemusta aiemmista vastuullisista tehtävistä muun muassa Fortumissa, Carunalla ja ABB:llä.

Loiste-yhtiöiden toimitusjohtaja Reino Huusko kertoo Kajaven tiedotteessa lähiaikojen muutoksista, jotka tulevat suuresti vaikuttamaan toimintaan.

Johtajavaihdos tässä kohden tuli Huuskosta ajankohtaiseksi.

Huusko tarkoittaa muun muassa sähkömarkkinalain muutosta, joka tulee vaikuttamaan sähkönsiirtoyhtiöiden liikevaihtoon ja investointien rahoitukseen.

– Käytännössä sähkösiirtomaksuista saatavat tulot ovat todennäköisesti pienentymässä tulevaisuudessa.

Jutila ottaa mielellään vastaan sähköverkkoliiketoiminnan vetovastuun yrityksessä, jonka toiminta perustuu hänestä vahvalle osaamiselle.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.